Compania de crewing din Constanţa a luat legătura cu armatorul navei, o companie din Germania, care a început deja negocierile cu piraţii somalezi pentru eliberarea echipajului, potrivit lui Mihălcioiu.
Guvernul din Antigua şi Barbuda a spus că trecerea vasului fusese notificată flotei antipiraterie a Uniunii Europene care operează în regiunea Golful Aden, iar nava se afla pe coridorul de securitate recomandat în momentul în care a fost capturată.
În ultimii ani piraţii din Somalia au capturat zeci de vase şi au luat ostatice sute de persoane obţinând milioane de dolari din răscumpărări. În ciuda prezenţei vaselor de război trimise în regiune de câteva ţări, atacurile piraţilor somalezi au continuat.
La sfârşitul lunii trecute, piraţii somalezi au eliberat vasul grecesc MV Saldanha, din echipajul căruia făceau parte şi doi români, după ce ar fi fost plătită o răscumpărare de 1,9 milioane de dolari. Alţi trei marinari români, de pe vasul grecesc "Titan", capturat de piraţii somalezi la 22 martie 2009, fuseseră eliberaţi la 15 aprilie.