Procurorul de şedinţă a susţinut în faţa instanţei, la termenul de luni, că trebuie să se ţină seama de antecedentele penale şi de faptul că Nuţu Cămătaru este recidivist, neîndeplinind scopul preventiv şi educativ. Procurorul a mai susţinut că Nuţu Cămătaru a fost capul revoltei din noiembrie 2008 din Penitenciarul Jilava.
În replică, avocatul acestuia, Alice Drăghici, a precizat că, în urma presupusei revolte din noiembrie 2008, lui Nuţu nu i s-a aplicat nicio sancţiune, dosarul a fost clasat şi nu s-a dovedit că a participat la revoltă.
Nuţu Cămătaru a declarat, în faţa instanţei, că procesul este o mascaradă şi "a fost inventată povestea că a fost implicat într-o revoltă". Acesta a mai susţinut că pe perioada în care a fost încarcerat în penitenciarul Slobozia nu a fost favorizat, aşa cum susţin procurorii.
Ion Balint a declarat că a executat deja cinci ani din cei şase ani de pedeapsă, iar pe timpul detenţiei a participat la toate activităţile la care i-a fost permis să participe.
Un alt complet de la Judecătoria Sectorului 4 a preluat dosarul de eliberare condiţionată a lui Nuţu Cămătaru, după ce judecătorul care a primit cazul a făcut cerere de abţinere pe 10 martie, deoarece a mai judecat un proces asemănător al interlopului. Judecătorul Liviu Făget a mai judecat, în 2008, cererea lui Nuţu Cămătaru de eliberare condiţionată, acţiune pe care a admis-o.
Comisia de liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Jilavaa amânat, pe 26 februarie, cu şase luni discutarea posibilităţii de a-l libera condiţionat pe Nuţu Cămătaru, dându-i un aviz negativ.
Nuţu Cămătaru a atacat decizia Comisiei la Judecătoria Sectorului 4.