Potrivit ordinului, examinarea pentru obţinerea permisului se efectuează la serviciile publice comunitare pe raza în care solicitanţii au domiciliul, reşedinţa sau rezidenţa normală, informează EVZ.ro. În cazul cetăţenilor UE aflaţi la studii în România, permisul se solicită la serviciul public comunitar de pe raza unităţii de învăţământ la care sunt înscrişi, prevede articolul 3 modificat.
Proba teoretică şi cea practică se susţin la acelaşi serviciu comunitar, iar examinatorii trebuie să fie atestaţi de Direcţia regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor din cadrul MAI.
Totodată, candidaţii vor susţine proba teoretică în sistem informatic, completând răspunsurile prin atingerea unui ecran. Accesul la examen se face în baza unui bon de ordine ce conţine un cod de bare, pentru identificare, valabil numai în ziua testării.
Proba practică se poate susţine în poligon şi/sau pe traseu, inclusiv după lăsarea serii, prevede articolul 4 modificat. Proba se poate susţine în alte municipii decât cel de reşedinţă numai în baza unui ordin semnat de prefect, dacă infrastructura localităţii de reşedinţă nu permite testarea practică. Proba teoretică se poate susţine şi în limba maternă, la cererea candidatului, sau într-o limbă de circulaţie internaţională, se arată în articolul 6 al ordinului.
Din procedura de examinare sunt abrogate - prin ordinul ministrului Internelor - articolele 5, 10, 11, 13, 15, 16, 17, 18 şi 30.