"Steaua a venit cu propunearea ca un club să rezilieze când vrea, unilateral, contractul jucătorilor. Dacă nu le convine ceva cluburilor şi vor să dea afară un jucător, conform acelei propuneri, acestea puteau da afară jucătorii. Bineînţeles că membrii Comitetului Executiv au respins această propunere, pentru că formaţiile nu pot da afară fotbaliştii când vor muşchii lor. Unii membrii au spus ca propunerea să fie adoptată, dar dacă se introduce şi reversul, adică şi jucătorul să poată rezilia unilateral contractul, dar aşa nici nu s-a pus problema", a spus sursa citată.
Clubul Steaua a venit cu această propunere în cadrul şedinţei CEx al FRF, lucru care confirmă spusele patronului Gigi Becali, cel care afirmase că nu mai are bani şi nu îşi poate permite să mai plătească salarii foarte mari jucătorilor. Mai mult, din câte se pare, fotbaliştii de la Steaua au de primit unele restanţe financiare de la clubul din Ghencea, iar finanţatorul a spus că aceştia îşi vor primi banii doar dacă merg în cupele europene.
Tot Steaua a propus ca în regulamentul FRF să fie introdus un articol care să permită cluburilor să fuzioneze sau ca unele mai mici să fie absorbite de unele mai mari. "Era normal ca Steaua să vină cu această ideea. Nici această propunere nu s-a votat, dar a fost un vot pentru, cel al lui Dumitru Dragomir, care a fost de acord. Nu ni s-a părut corect să acceptăm o asemenea propunere. Dacă poţi să joci ca lumea pe teren şi să îţi îndeplineşti obiectivul bine, dacă nu, stai la televizor. Aşa ar face toţi: azi cine e pe loc de cupă europeană? Unirea Urziceni. Hai să îi cumpărăm. Sau, noi retrogradăm, iar Jiul Petroşani promovează. Hai să îi cumpărăm şi rămânem în Liga I", a mai afirmat sursa din cadrul FRF.
Membrii Comitetului Executiv al FRF s-au întâlnit luni la sediul forului condus de Mircea Sandu, iar de la discuţii au lipsit reprezentanţii cluburilor de Liga I, Cristi Borcea (Dinamo) şi Iuliu Mureşan (CFR Cluj), dar şi reprezentantul cluburilor de fotbal în sală, Jeno Szasz. Membrii CEx au discutat şi aprobat mai multe modificări în regulamentele FRF, urmând ca până la finalul lunii ei să se mai întâlnească de două ori (8 şi 22 iunie) pentru a discuta şi despre alte reglementări şi ajustări ce trebuie aduse regulamentelor. De asemenea, în şedinţele viitoare se va lua în discuţie şi situaţia Comisiei Centrale a Arbitrilor, urmând să îi fie modificat regulamentul, dar şi stabilită componenţa, la acest moment fiind cunoscuţi doar preşedintele, Aron Huzu, şi vicepreşedintele, Dan Lăzărescu.