În 15 octombrie, candidatul independent Nati Meir îşi anunţa retragerea din cursa electorală, pe motiv că toată campania a fost o încercare de a dovedi că fraudarea unor alegeri este încă posibilă în România. Meir avea datorii mari, inclusiv către manelistul Adrian Minune, cel care i-a compus imnul de campanie. Pentru 120.000 de euro, Adrian Minune avea să susţină o serie de concerte în ţară, în cadrul campaniei lui Meir. Acum, israelianul este reţinut şi audiat pentru înşelăciune.
"S-a jurat pe viaţa copiilor lui şi pe steaua lui David că ne va plăti toţi banii. Nici când am văzut că ne amână de la o săptămână la alta, nici când a încercat să ne păcălească ca un valutist de la gară cu plicuri sigilate nu ne-a venit să credem că se va ajunge aici", a declarat pentru REALITATEA.NET, Marius Adrian, impresarul lui Adrian Minune.
În ziua în care a fost reţinut Nati Meir, impresarul a primit o scrisoare din partea fostului candidat la funcţia de şef al statului. Surpriză! Meir solicita înapoierea unui cec în valoare de 50.000 de euro, "înaintat drept garanţie, având în vedere că nici imnul de campanie nu a fost compus şi nici nu va mai trebui realizat acest lucru". Marius Adrian spune că nu a primit niciodată un asemenea cec.
“Pe 13 octombrie, el ne cerea încă o amânare şi ne asigura că vom primi toţi banii deodată. Nu cred că este în toate minţile. Un om normal la cap nu poate să facă aşa ceva”, a afirmat Marius Adrian.
Impresarul mai povesteşte că în trei rânduri a fost nevoit să se întoarcă în biroul lui Nati Meir, pentru a-i cere acestuia să completeze corect un cec. De fiecare dată însă Meir a greşit suma precizată pe file şi nu a dorit să facă plăţi decât printr-o bancă elveţiană.
„Respectiva bancă nu are sediu în România, aşa că noi nu puteam încasa banii, dacă existau, decât după 45 de zile, lucru care însemna încălcarea contractului”, precizează Marius Adrian.
Contracte refuzate cu alte partide
Fostul Ministru al Turismului, Dan Matei Agathon, a participat la primele negocieri dintre Adrian Minune şi Nati Meir. "Ce pot să vă spun este că se aplică ideea aceea cu România, mereu surprinzătoare, în această situaţie. Normal că nu se aştepta nimeni. Eu eram acolo pentru o discuţie de business şi am văzut că vine Adrian Minune. Am plecat când am văzut că încep să vorbească despre concerte şi mai mult de atât n-am avut de-a face cu povestea asta", susţine Agathon.
”Erau de faţă tot felul de oameni de afaceri şi ziarişti şi aşa ne-a luat faţa. Ne-a impresionat şi am încheiat contractul de exclusivitate”, spune impresarul cântăreţului de manele. Marius Adrian spune că nu cei 120.000 de euro sunt paguba, ci contractele refuzate cu alte partide. „S-a folosit de imaginea lui Adrian Minune fără să ne ceară acordul. Noi am negociat concerte şi un imn, iar el venea după noi la nunţi”, povesteşte Marius.
În urma flagrantului organizat la sediul societăţii lui Nati Meir, poliţiştii de la Crimă Organizată au ridicat 1.525 de bancnote de câte 500 de euro, însumând un total de 762.500 de euro.
Reprezentanţii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, spun că Nati Meir este suspectat că, în perioada august - octombrie, a încheiar contracte de împrumut prin care urma să împrumute trei oameni de afaceri cu suma de 942.875 de euro, respectiv, cu 671.152 de euro.
Până la achitarea împrumutului, păgubiţilor li s-a cerut să achite comisioane de împrumut de câte 70.500 de lei şi 52.700 de lei, în contul firmei lui Nati Meir.
Nati Meir a fost anchetat în mai multe dosare şi a fost trimis în judecată pe 11 decembrie 2006, pentru fals intelectual şi evaziune fiscală. În perioada 2000 - 2005, politicianul a înşelat 129 de persoane, promiţându-le locuri de muncă în Israel.