Vosganian a explicat că "probabil la începutul săptămânii viitoare" va fi depus la Parlament textul moţiunii de cenzură. El a precizat că forma care este deja redactată urmează a fi "trimisă în teritoriu" pentru a fi discutată şi eventual îmbunătăţită, inclusiv prin întâlniri cu reprezentanţi ai patronatelor şi sindicatelor.
Vicepreşedintele PNL a menţionat că cele două teme majore care vor fi criticate în textul moţiunii de cenzură sunt rectificarea bugetară şi OUG 37/2009 privind schimbarea şefilor serviciilor deconcentrate. Cât priveşte numărul de semnături, Vosganian a afirmat că, după cunoştinţa sa, s-a strâns numărul necesar depunerii unei moţiuni de cenzură - 118, doar de la parlamentari PNL şi UDMR.
La rândul său, deputatul UDMR Lakatos Petru a declarat, pentru NewsIn, că cele două formaţiuni semnatare ale moţiunii de cenzură au convenit, la propunerea Uniunii, ca, fiind vorba despre o acţiune împotriva Guvernului, ea să atingă "mai multe aspecte", decizându-se includerea şi a temei serviciilor deconcentrate.
El a precizat că textul se va depune în Parlament săptămâna viitoare.
"E bine să punem lucrurile la punct în aşa fel încât la data dezbaterii să nu avem discuţii", a explicat Lakatos întârzierea depunerii moţiunii de cenzură, pentru a nu se repeta situaţia de la moţiunea simplă a PNL pe educaţie, când textul iniţial a trebuit modificat, deoarece au apărut chestiuni suplimentare.
Pe de altă parte, liderul UDMR, Marko Bela a explicat, într-o conferinţa de presă, că nu are semnale că moţiunea de cenzură va fi votată şi de parlamentarii coaliţiei şi că nu a discutat până în prezent cu reprezentanţi ai PSD şi PDL despre acest subiect. "Dacă luăm în calcul antecedentele, până acum nu a trecut nicio moţiune de cenzură, dar odată şi odată tot trebuie să se întâmple", a mai spus liderul UDMR. Întrebat cum va acţiona UDMR dacă moţiunea de cenzură nu obţine voturile necesare în Parlament, liderul UDMR a declarat că, în acest caz, se vor analiza şi aspectele ce ţin de constituţionalitatea măsurilor luate de Executiv, având în vedere o posibilă sesizare a CCR.
Săptămâna viitoare este de aşteptat să fie una încărcată politic, sfârşitul ei fiind marcat de începerea campaniei electorale pentru europarlamentare - 8 mai. Liberalii, dar şi democrat-liberalii au anunţat, pentru 9 mai, organizarea de evenimente pentru lansarea candidaţilor la Parlamentul European. PNL planifică, la aceeaşi dată, şi lansarea candidatului la alegerile prezidenţiale, Crin Antonescu.