Desigur, astfel de declaraţii pot fi incluse într-un anumit registru electoral, dar merită să fie analizate cu mai multă atenţie, deoarece dezvăluie o mentalitate care nu se potriveşte în niciun fel cu pretenţiile de europenism atât de des afişate. Declaraţiile arată intenţia de a explica multiplele neajunsuri din economie prin culpabilizarea unei categorii socio-profesionale, aceea a bugetarilor.
Bugetarii sunt trataţi ca băieţii răi ai economiei, iar cei din sectorul privat (de ce nu şi corupţii!?) - ca băieţii buni ai acesteia.
Nu putem nega nici supradimensionarea aparatului administrativ, nici practicile birocratice şi nici alte disfuncţionalităţi ale sectorului bugetar, dar reformarea şi modernizarea acestuia nu justifică declanşarea unui adevărat pogrom mediatic împotriva lui şi nici politica de antagonizare a raporturilor dintre sectorul bugetar şi cel privat. Este o politică nu numai imorală, dar şi în contrasens cu orientările pe care majoritatea statelor membre ale UE le au în domeniul reglementării şi echilibrării raporturilor intrasocietare.
Citeşte mai mult pe Money.ro.