Ioan Bazac a adăugat că nu este normal să se facă campanie de informare 30 de zile pentru un produs nou, care în 2008 nu prea era acceptat în România şi în ţările din jur.
"Şi, mai mult decât atât, mecanismul în sine prin care s-a realizat a fost greşit, şi asta pot să vă spun pentru că asta este specialitatea mea medicală. În mod sigur, dacă nu am fi stopat vaccinarea am fi putut distruge tot ceea ce înseamnă campania de imunizări ale Ministerului Sănătăţii", a declarat ministrul.
Bazac a spus că nicio fetiţă de clasa a IV-a nu a mai fost vaccinată din luna februarie. "Rămân cele 2.163 de fetiţe vaccinate. Din momentul acela, din februarie, niciun fel de vaccin nu a mai fost făcut. Am spus foarte clar, că nu voi reîncepe campania de vaccinare decât la momentul în care vom avea în rândul părinţilor fetiţelor acceptabilitatea vaccinului 50%", a afirmat ministrul.
Bazac a negat că vaccinurile ar fi ţinute pentru a fi folosite în momentul în care ar reîncepe campania. "Noi am renegociat aceste contracte, nu am mai plătit niciun fel de bani din sumele pe care le-a angajat. Mai mult decât atât, am returnat vaccinul companiilor producătoare urmând ca ele - dacă campania de vaccinare va mai avea loc - să ne aducă altele în momentul în care începem campania de vaccinare", a declarat ministrul.
Bazac a adăugat că firmele distribuitoare ar trebui să suporte şi costurile campaniei de informare. "Este în interesul lor să recupereze o situaţie pe care au acceptat-o", a conchis ministrul, spunând că vaccinul nu a fost acceptat nici în alte ţări.