Propunerea a fost făcută de către deputatul PNL Adrian Scutaru, în cadrul şedinţei de marţi a Comisiei de apărare de la Camera Deputaţilor. Ideea lui Scutaru a fost susţinută şi de pesediştii Marian Săniuţă şi Eugen Bejinariu. Aceştia au solicitat prezenţa lui Stănişoară pentru a da explicaţii referitoare la recentele scandaluri din armată. "Trebuie să aflăm de la ministru ce s-a făcut privind securitatea depozitelor de armament. În alt caz, avem nominalizaţi vinovaţii de către Parchet", a spus Săniuţă adăugând că, în lipsa altor informaţii, membrii Comisiei de specialitate riscă să dea informaţii eronate în mass-media. La rândul său, Bejinariu a spus că, în cazul în care ministrul ar furniza informaţii grave membrilor Comisiei, s-ar putea înfiinţa şi o subcomisie de anchetă.
Pe de altă parte, pedeliştii din Comisie au spus că audierea nu trebuie grăbită, astfel încât ministrul Stănişoară să vină cu informaţii complete şi relevante în aceste două cazuri. "Abordăm chestiunea mult prea emoţional. Mi se pare hazardat şi periculos să-l audiem pe ministru pe nişte proceduri nefinalizate încă. Probabil nici domnia sa nu ştie toate detaliile", a spus Bădălan, care a apreciat ca oportună o vizită prealabilă de documentare a Comisiei la MApN. De asemenea, Ştefan Pirpiliu a spus că este riscantă o audiere cât timp ancheta judiciară nu este încă finalizată.
Argumentele acestora au fost respinse de către secretarul comisiei, Gheorghe Ana (PSD). "Subiectul nu este unul emoţional. Pe lângă Ciorogârla şi cazul de spionaj, mor din nou tineri pe teatrele de operaţiuni şi trebuie să avem o discuţie referitoare la dotarea tehnică a armatei. Până acum vreo patru ani, exista o cutumă conform căreia Comisia era informată de către minister privind toate evenimentele importante din domeniu", a spus Ana.
El a arătat că asemenea incidente pot decredibiliza şi armata în relaţie cu NATO. Ideea a fost însă combătută de către Bădălan. "Incidente de acest gen se petrec zilnic în toate armatele, inclusiv cele din NATO şi UE. Este un pic de exagerare să punem sub semnul întrebării relaţia cu NATO. Există proceduri standardizate pentru asemenea cazuri. Trebuie să abordăm problema fără mari emoţii pentru că înlăturarea şi developarea unor asemenea incidente pe cale emoţională strică", a declarat Bădălan.
La data de 28 februarie, procurori ai Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism i-au reţinut, pentru 24 de ore, pe subofiţerul din cadrul Ministerului Apărării Naţionale (MApN), Floricel Achim, pentru comiterea infracţiunii de trădare prin transmitere de secrete şi pe cetăţeanul bulgar Zikolov Marinov, pentru comiterea infracţiunii de spionaj. Citeşte mai mult
Cel puţin 51 de arme au dispărut din depozitul care aparţine Aviaţiei. 17 persoane au fost demise, de ministrul Apărării, Mihai Stănişoară, printre care şi şeful Statului major al Forţelor Aeriene, generalul locotenent Constantin Croitoru, din cauza incidentului de la Unitatea militară din Ciorogârla. Citeşte mai mult