Cu un simplu click se intră în legătură cu dascălul virtual, pregătit să-i înveţe să rezolve probleme şi pe elevii din clasa a treia, dar şi pe cei care termină liceul. În plus, un grup de profesori în carne şi oase stau la dispoziţia elevilor atât pentru a-i ajuta sa demonstreze Teorema lui Pitagora, cât şi pentru a-i face să înţeleagă fotosinteza. Spre deosebire de meditatorul real, cel virtual nu are limită de timp.
Elevii sunt atraşi de acest sistem de meditaţii. "E ceva interactiv. Sunt probleme interesante şi mă ajută la şcoală", a spus una dintre eleve.
Profesorii de specialitate au spus că dascălul nu poate fi înlocuit de calculator. "Un profesor nu poate fi înlocuit. Profesorul poate să evalueze exact nivelul la care este elevul şi tipul de probleme pe care să le rezolve", a spus profesorul de chimie, Mircea Dragoş.
"S-a observat că e mult mai eficient să se folosească noile tehnologii pentru a-i ajuta pe copii, decât metoda tradiţională. Această metodă funcţionează în Spania si se implementează şi în SUA", a declarat manageru proiectului, Radu Orghidan.
Ca să beneficieze de serviciile dascălului online, elevii plătesc un abonament între 60 de lei si 200 de lei pe lună. Dacă rezolvă corect problemele, ei pot recupera până la 40% din bani. Un dascăl tradiţional taxează o şedinţă de meditaţii cu circa 50 de lei.