"În principiu, nu exclud ca UDMR să semneze o moţiune de cenzură în comun cu PNL, dar nu va fi vorba despre o moţiune a PNL la care să adere UDMR", a afirmat liderul Uniunii.
Marko a precizat că liberalii le-au "semnalat" celor din conducerea Uniunii demersul înaintării unei moţiuni de cenzură, însă deocamdată nu a avut loc o discuţie clară cu cei din PNL.
Din această perspectivă, preşedintele UDMR a subliniat că nu s-a luat o decizie oficială în formaţiunea sa privind susţinerea unei moţiuni împotriva Guvernului, urmând a avea loc mai întâi o "analiză privind subiectul". "Este clar că numai în comun putem să depunem o moţiune de cenzură", a punctat liderul maghiarilor.
Pe de altă parte, surse din UDMR au afirmat, pentru NewsIn, că parlamentarii formaţiunii încep să fie deranjaţi de modul în care procedează conducerea PNL - anunţă intenţia de a declanşa o moţiune de cenzură fără a discuta cu reprezentanţii Uniunii înainte, în condiţiile în care, pentru depunerea unui astfel de text, este nevoie de semnăturile ambelor grupuri parlamentare.
Liberalii au procedat la fel şi în privinţa unei moţiuni de cenzură care ar fi urmat să fie depusă în situaţia în care Guvernul şi-ar fi angajat răspunderea pe Coduri. Şi atunci, udemeriştii au declarat, ulterior, că nu exclud posibilitatea de a susţine moţiunea de cenzură, dar nu ca simpli semnatari ai textului PNL, ci în calitate de coautori.
Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat, marţi, la finalul şedinţei Consiliului Naţional Executiv, că acest for a luat decizia politică de declanşare a procedurilor pentru iniţierea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului în principal din cauza introducerii impozitului forfetar.
Antonescu a precizat că, pentru iniţierea şi depunerea unei moţiuni de cenzură, vor avea loc discuţii cu parlamentarii UDMR. Cât priveşte o eventuală discuţie cu cei din PSD, preşedintele liberal a afirmat că nu a avut niciun fel de discuţie cu cineva din PSD pe acest subiect.