Dacă pacinetele reveneau la clinică, beneficiau, pe lângă bani, de implanturi cu botox sau epilare definitivă. Medicul care făcea prelevările era de origine istraeliană şi lucrase anterior la Sabyc.
Maria, unde din paciente, povesteste că s-a trezit din operaţie cu
senzaţie de ameţeală, vomă şi tensiunea şase. Asistentele ar fi schimbat
aparatul care piuia frenetic, pe motiv că ar fi fost stricat. Şi noul
aparat a piuit la fel. Într-un final, perfuziile şi-au făcut efectul,
a spus Maria, şi a reuşit să plece din clinică. A ajuns însă a doua zi
la spitalul Colentina. "Abdomenul mi se umflase ca unei femei în cinci luni. Aveam trei litri de sânge în abdomen. Mi s-au scos ambele ovare", a mai spus Maria.
"Am efectuat intervenţia chirurgicală de scoatere a
ovarelor. Am făcut asta, pentru că ovarele erau cât capul de
mari, iar sângele curgea în burtă. Acesta copil nu
a prodecat corect faţă de ea însăşi, că şi-a vândut ovulele", a precizat chirurgul de la Spitalul Colentina, Sorin Simion, despre cazul unei alte paciente.
Conducerea clinicii a susţinut însă că nici nu poate fi vorba de trafic de material genetic. "Poveşti, poveşti, niciun medic şi nimeni din echipa mea
nu oferă nimic donatoarelor, deci România nu ne dă voie să plătim", a spus directroul clincii Med New Life, Aochman Raz.
Cât despre Maria, căreia i-au fost extirpate ovarele, directorul clinicii a spus că vina ar fi a fetei. Asta pentru că nu s-a mai întors la Med New Life când a văzut că se simte rău.
Maria a făcut însă plângere la Colegiul Medicilor care a început deja o anchetă în acest caz. Potrivit legii recoltarea de ţesut în vederea transplantului, contracost, este ilegală în România. În cazul unei anchete penale, cei implicaţi riscă pedeapsa cu închisoarea.