"Am luat act de refuzul PNL şi PSD de a participa la aceste discuţii. Am discutat cu reprezentanţii minorităţilor şi parlamentarilor independenţi. Ideea consultărilor a avut la bază ideea că România se află în criză. Liviu Negoiţă nu doreşte să facă un guvern pentru orgoliul său, Liviu Negoiţă nu doreşte să impună anumiţi oameni în guvern. Am dorit să avem o discuţie sinceră cu toate partidele parlamentare având în vedere că au clamat interesul naţional, că doresc să adoptăm Legea bugetului de stat", a declarat premierul desemnat.
"Nu vreau să calific acest refuz primit din partea PNL şi PSD, au avut altă agendă, eu înţeleg. Se face politică în campanie electorală, dar se face politică şi în Parlamentul României şi pentru ţara asta. Am fost desemnat ca premier în baza unor prevederi constituţionale. Cred că regulile democraţiei sunt valabile pentru toţi atunci când respectăm ceea ce prevede Constituţia când preşedintele desemnează un candidat pentru funcţia de premier", a mai spus Liviu Negoiţă care a promis că negocierile vor continua.
Acesta le-a adresat o invitaţie publică celorlalte partide care nu au venit la negocieri, cu speranţa ca până duminică acestea să dea dovadă de responsabilitate. Negoiţă a menţionat că a discutat cu UDMR care şi-a motivat lipsa lor de la negocieri. "Sper să discutăm în zilele următoare", a adăugat Negoiţă.
"Sunt convins că România are nevoie de un guvern cu puteri depline. Semnalul pe care FMI l-a dat astăzi la Bucureşti este foarte important pentru noi şi cred că această responsabilitate trebuie asumată de clasa politică", a mai spus premierul desemnat care a punctat că "Luni voi depune lista noului cabinet la Parlament".
Citeşte şi