"Interesul opiniei publice faţă de justiţie nu mă deranjează. În ceea ce priveşte procurorii, aş spune că s-au obişnuit ca atunci când au un dosar care priveşte o persoană publică interesul presei să fie mare şi atunci şi noi încercăm să dăm mai multe comunicate. Singura presiune nu este numai că se vorbeşte public de aceste dosare, ci din faptul că noi, ca procurori, nu ne putem apăra cu declaraţii la televizor şi spunând ce avem în dosar, de ce am adminsitrat o anumită probă. Singura noastră apărare este să soluţionăm dosarul cu celeritate şi să aşteptăm ca instanţa să dea o soluţie definitivă în timp ce partea adversă apare la televizor şi de aici apare o presiune. Urmărirea penală nu este publică, dar sunt situaţii în care anumite acte din dosar sunt transmise publicului. Însă nu întotdeauna această mediatizare a cazurilor se datorează procurorilor",a declarat procurorul general al României în legătură cu interesul media faţă de activitatea justiţiei.
Laura Kovesi a respins opinia potrivit căreia dosarele Becali, Penescu sau Popoviciu se bazează doar pe interceptări telefonice.
În legătură cu noile coduri care urmează a fi adoptate, procurorul general a apreciat că "este nevoie în sistem de a avea coduri noi, pentru că lucrăm cu un Cod penal din 1968" şi că este nevoie de "un cod penal bun şi adaptat la nevoile societăţii". "Nu ştiu cât de oportună este reducerea pedepselor pentru infracţiunile de corupţie. Am trimis acest set de observaţii ministerului Justiţiei şi Parlamentului şi avem un procuror care participă zilnic la discuţiile din comisiile care discută codurile", a mai spus Laura Kovesi cu privire la noile coduri, însă a spus că va răspunde dacă 15 mai este sau nu un termen bun abia după raportul da ţară.
"Raportul din vară va avea la bază şi raportul din iarnă. În ceea ce priveşte Ministerul Public ne-am îndeplinit toate sarcinile. Înainte de rapostul din această vară vor exista verificări din partea Comisiei pentru toate cele patru benchmark-uri", a mai declarat Laura Kovesi.
Procurorul general a promis că, în ciuda situaţiei de criză, vor fi puse în practică hotărârile judecătoreşti definitive în privinţa restanţelor salariale care se ridică la 300 milioane de euro din 2001 până în prezent. "Asta pentru că suntem un stat de drept", a asigurat Laura Kovesi.