A venit momentul să fim călători prin România. Pe litoral, la herghelia de la Mangalia, cai semeţi, animale nobile, îi aşteaptă pe cei care vor să ia câteva lecţii de echitaţie.
Turiştii care ajung pe litoralul românesc găsesc, în aceeaşi măsură, relaxare şi adrenalină.
Pentru cei care s-au săturat de stat la soare, există un loc spectaculos la malul mării. Herghelia de la Mangalia. Cei care ajung acolo rămân cu răsuflarea tăiată atunci când văd peste 300 de cai, unul mai frumos ca altul, alergând liberi.
Încă din antichitate, caii au fost domesticiţi şi pentru sute de ani au fost numiţi cei mai buni prieteni ai omului. Calul reprezintă putere şi este simbolul masculinităţii.
Turiştii pot învăţa să călărească şi, dacă sunt norocoşi, dresorii vor scoate caii la plimbare pe plajă.
O oră de echitaţie pe un armăsar costă 60 de lei, iar pe un ponei - 40 de lei
Complexul, care are 316 armăsari de rasă, dispune de un hipodrom de trap şi galop care se întinde pe 19 hectare. Armăsarii pursânge arab sunt antrenaţi de opt jockey, câte opt ore pe zi.
Pentru cei pasionaţi de călărie şi care vor să-şi cumpere un cal, la herghelia din Mangalia există şi cai de vânzare. Preţul lor porneşte de la 1.000 de euro şi ajunge la 3.000 de euro, iar caii sunt gata dresaţi.
La herghelie, o oră de echitaţie pe un cal pur sânge costă 60 de lei, iar pe un ponei - 40 de lei.
Îngrijirea cailor este foarte strictă. Ei au ore fixe la care mănâncă: dimineaţa la 7, la 10, 12, 17.30 şi 22. Un cal mănâncă aproximativ şapte-opt kilograme de mâncare pe zi.
Dresajul unui cal durează minim şase luni, dar poate ajunge până la 20 de ani.