Tânărul de 32 de ani a vorbit despre faptul că personalitatea sa a fost copleşită de avalanşa mediatică din jurul cazului său: "Au fost scrise şi spuse multe lucruri complet false despre mine, despre viaţa mea". Din momentul în care imaginea sa a intrat în vizorul presei totul s-a întâmplat foarte repede pentru Kerviel. "Aveam impresia că joc într-un film şi nu înţelegeam de ce m-au părăsit chiar atunci", a spus el, referindu-se la persoanele care cunoşteau detaliile acţiunilor sale.
De-a lungul întregului interviu ex-traderul a rămas în defensivă, subliniind faptul că superiorii săi ierarhici erau la curent cu ingineriile sale financiare: "Totul era vizibil. Poziţiile mi le luam de faţă cu toată lumea, cu şefii mei. (...) Credeţi că o operaţiune de 15 miliarde de euro trece neoservată şi că banca nu-şi pune nicio întrebare?"
"Am făcut o prostie, e clar, am făcut o prostie mare, dar n-am putut s-o fac decât pentru că am fost lăsat s-o fac (...) Privind retrospectiv, îmi dau seama că m-am lăsat antrenat într-un întreg sistem (...) O zi bună pentru un trader la nivelul meu, însemna un câştig de 40.000-50.000 de euro. Eu afişam în unele zile 1.000.000 de euro, o cifră de necrezut, care era însă considerată ca fiind perfect normală".
Kerviel a contestat şi suma de 4,9 miliarde de euro, care a fost dată de Société Générale: "Nu sunt de acord cu această cifră. Société Générale nu a furnizat niciun element care să o confirme. Nu ştiu sigur nici dacă această cifră nu include şi pierderile altor persoane, de pe alte posturi".
Traderul, în prezent angajat de o societate de informatică, nu îşi doreşte să revină pe piaţa bancară, un mediu prea superficial pentru el.
În ceea ce priveşte procesul său, Kerviel mărturiseşte că se teme şi că nu-şi doreşte să ajungă în închisoare.