Astfel, CAB a decis să respingă cele trei excepţii invocate de către Administraţia Prezidenţială, respectiv excepţia lipsei de interes, excepţia calităţii procesuale pasive a Administraţiei Prezidenţiale şi excepţia inadminisibilităţii acţiunii şi să admită acţiunea lui Dan Nica prin care s-a cerut suspendarea decretului prezidenţial prin care Blaga a fost numit în fruntea MAI.
Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.
La termenul de vineri, 20 noiembrie, al procesului, reprezentantul Administraţiei Prezidenţiale a invocat trei excepţii pe cererea de suspendare formulată de Dan Nica. Astfel, a fost invocată lipsa calităţii procesuale pasive a Administraţiei Prezidenţiale, consilierul juridic al instituţiei argumentând că decretul contestat a fost emis de preşedintele României şi nu de Administraţia Prezidenţială. O a doua excepţie invocată de Preşedinţie a fost cea a lipsei de interes, consilierul juridic susţinând că efectele decretului contestat s-au epuizat deja, având în vedere că respectivul document prevedea că Blaga este numit ministru interimar pe o perioadă de 45 de zile, perioadă care a trecut. A treia excepţie invocată, cea a inadmisibilităţii acţiunii, a fost invocată de reprezentanta Adminsitraţiei Prezidenţiale, care a spus că nu este de competenţa instanţei de contencios-administrativ să judece un conflict constituţional între puterile statului. De asemenea, pe fondul cauzei, consilierul juridic a cerut respingerea acţiunii formulate de către Dan Nica.
Avocatul care l-a reprezentat în instanţă pe fostul ministru a cerut respingerea celor trei excepţii invocate, admiterea acţiunii aşa cum a fost formulată şi, în consecinţă, suspendarea decretului prezidenţial prin care Vasile Blaga a fost numit ministru interimar al Internelor şi viceprim-ministru interimar.