În acelaşi timp, tot la Tribunalul Bucureşti s-a judecat vineri cererea DIICOT de prelungire a mandatelor de arestare ale lui Hari Mironescu, a fiului său Yair Miron şi a secretarei clinicii, Cecilia Borzea.
Tribunalul Bucureşti va lua în discuţie, pe 25 august, şi cererile de eliberare pe cauţiune făcute de fiul patronului clinicii Sabyc, Yair Miron, şi de secretara clinicii, Cecilia Borzea, acuzaţi de constituirea unui grup infracţional organizat pentru trafic de ovule.
De asemenea, toţi trei au făcut şi cereri de eliberare condiţionată sub control judiciar. În cazul lui Yair Miron, instanţa s-a pronunţat deja, respingându-i, marţi, 11 august, cererea, iar cererile făcute de tatăl acestuia şi de secretară vor fi analizate pe 20 august.
Curtea de Apel Bucureşti a respins, pe 27 iulie, recursul împotriva arestării făcut de şeful clinicii Sabyc, Harry Mironescu, de fiul acestuia, Yair Miron, medic rezident, şi de Cecilia Borzea, persoana care se ocupa de relaţii cu clienţii.
Tribunalul Bucureşti a emis, pe 20 iulie, mandate de arestare pentru 29 de zile pentru cele trei persoane acuzate că ar fi "capii" reţelei de trafic internaţional de ovule în care este implicată clinica Sabyc.
Procurorii DIICOT Bucureşti au dispus începerea urmăririi penale a lui Harry Mironescu, Yair Miron şi Cecilia Borzea, aceştia fiind acuzaţi de constituirea unui grup infracţional organizat şi de organizarea traficului de celule de origine umană în scopul obţinerii unui folos material.
Potrivit unui comunicat al DIICOT, procurorii au reţinut că Harry Mironescu, în calitate de medic specialist ginecolog şi conducător "de facto" al unei clinici private din Capitală, a pus bazele traficului de celule umane. Astfel, Harry Mironescu a beneficiat de sprijinul fiului său, Yair Miron, în calitate de asociat unic al clinicii private, precum şi de conexiunile pe care le avea cu medici din Israel, specialişti în aplicarea tehnicilor de reproducere asistată, învinuiţii Lewit Natan, Zisking Genia, precum si cu alte persoane.