"E cantitate mare de materiale plastică în fabrică. Produc multă căldură, împiedică accesul personalului de intervenţie, deci întârzie un pic stingerea incendiului", Claudiu Zamfir, şef centru operaţional, reprezentant Isu Ilfov.
O angajată a fabricii a suferit un atac de panică şi a avut nevoie de îngrijiri medicale. De asemenea, restul angajaţilor nu vorbesc limba română, fiind chinezi.
În fabrică se lucra 24 din 24 de ore şi se pare că la această societate erau angajate 25 de persoane majoritatea de cetăţenie chineză. În momentul în care a izbucnit incendiul, în fabrică nu se lucra, dar erau şase angajaţi care locuiau acolo.
Este posibil ca incediul să fi izbucnit de la o instalaţie de încălzire improvizată cu care cetăţenii chinezi se încălzeau. Se va face o anchetă pentru a stabili cauzele exacte.
Din primele informaţii, nu este probabil ca fumul să ajungă deasupra Capitalei. A fost adus în zonă un laborator mobil, pentru a măsura cantitatea de monoxid de carbon. Fumul degajat nu reprezintă un pericol pentru populaţie, spun reprezentanţii Gărzii de Mediu.
Principala problemă a fost lipsa apei din zonă. Nu existau hidranţi, iar pompierii a fost obligaţi să folosească numai apa din autospeciale. Din fericire în zonă nu există locuinţe, ci numai câteva societăţi comerciale.
Localnicii şi angajaţii fabricii au fost evacuaţi din zonă.
"Anul acesta a fost sacţionată de două ori această societate, iar anul trecut tot de două ori pentru nerespectarea legislaţiei de mediu. În fucţie de analize vom aplica legislatia în curs. Valoarea amenzilor, anul trecut a fost de aproximativ 60.000 de lei, anul acesta tot aşa", a declarat Mihai Ghinea, comisar Garda de Mediu
reprezentanţii Gărzii de Mediu.
"Am efectuat mai multe controale, mai ales în urma unui accident de muncă. Societatea a primit patru amenzi în valoare totală de 25.000 de lei. Majoritatea angajaţiilor erau cetăţeni chinezi şi nu lucrau în condiţii optime", a declarat Mihai Vitiziu, inspector la Inspectoratul de sănătatea muncii.