Fiul lui Nicolas Sarkozy, Jean Sarkozy nu este scăpat din ochi de presă pentru că el însuşi face politică. Ei bine, Jean Sarkozy a fost acuzat de fugă de la locul accidentului în octombrie 2005, după ce a lovit un scuter în centrul Parisului, la Place de la Concorde. Presa a vorbit atunci despre o intervenţie a tatălui, Nicolas Sarkozy, pentru ca fiul să scape basma curată.
Evident au existat doar informaţii pe surse legate de acesta posibilă imixtiune. Însă Nicolas Sarkozy n-a fost prea vocal în a-şi apăra fiul în faţa presei. Jurnaliştii au mers şi mai departe, acuzându-l pe preşedintele francez că a sunat până şi FBI, atunci când a dispărut scuterul aceluiaşi Jean, fiul său.
Traversăm Oceanul, ne oprim la fostul preşedinte american, republicanul George Bush şi la fiicele sale gemene, arestate în mai multe rânduri pentru consum de alcool. Motivul principal era că fetele erau minore atunci când fuseseră descoperite de autorităţi într-o stare, să-i spunem, euforică.
Rămânem în Statele Unite, unde vicepreşedintele lui Bush, Dick Cheney, una dintre cele mai conservatoare figuri ale fostei administraţii prezidenţiale a asistat ani de-a rândul la intruziuni dure din partea presei în viaţa fiicei sale lesbiene. După ani mulţi în care a preferat să ignore atitudinea presei, Cheney a decis să-şi apere fiica, fără să-i atace însă pe jurnalişti.
El a spus o frază devenită celebră: "Libertatea înseamnă libertate pentru toată lumea". Şi tot în Statele Unite, Sarah Palin, propunerea republicanilor pentru funcţia de vicepreşedinte la alegerile de anul trecut, a făcut şi ea faţă unei situaţii mai puţin plăcute. Ei bine, doamna Palin a trebuit să facă un balet extrem de abil în faţa presei, după ce jurnaliştii au descoperit că fiica ei minoră, în vârstă de 17 ani era însărcinată.
Doamna Palin e o celebră militantă antiavort. E şi unul dintre motivele pentru care adolescenta de 17 ani a păstrat copilul, nu ştim cât din această decizie a fost voinţa ei sau hotărârea mamei.