"Nu pot permite ca Dan Petrescu să vorbească în termeni duri despre arbitrii români, să-i jignească şi să-i numească vagabonzi. Petrescu să nu uite că Unirea Urziceni a devenit campioana României după ce 85% din meciurile pe care le-a jucat în campionatul precedent au fost arbitrate de români. Vrem să fim respectaţi", a spus Aron Huzu, care a adăugat că CCA a angajat un jurist care se va ocupa, printre altele, şi de eventualele cazuri de calomniere a arbitrilor de către conducătorii sau jucătorii cluburilor de fotbal.
Preşedintele CCA s-a referit şi la prestaţia lui Georgian Ionescu din Supercupa României: "Am încercat să apărem cu un arbitru foarte tânăr, dar care a avut o prestaţie mai slabă. Toată săptămâna, înaintea meciului, am marşat numai pe acele abateri care au fost şi la partidă, pe intrări pe dure, pe coate date în figură, pe călcarea intenţionată a adversarului, dar cu toate acestea Georgian nu s-a putut concentra".
Altfel, Huzu a precizat că meciurile din Liga a II-a şi Liga a III-a vor fi arbitrate, cu unele excepţii, de arbitri din loturile B, respectiv C. De asemenea, meciurile juniorilor republicani vor fi oficiate numai de arbitri cu vârsta maximă de 22 de ani. O iniţiativă pe care CCA are de gând s-o implementeze este introducerea unui curs care să aibă ca temă legile jocului în şcolile care au program de fotbal.
Şeful CCA a mai afirmat că arbitrii nu vor mai plăti niciun ban pentru cursurile de instruire, "întrucât se vrea o schimbare din partea FRF". Huzu a declarat că CCA va colabora cu un psiholog, care va putea fi consultat, opţional, de arbitrii care vor avea avea nevoie de asistenţă din partea acestuia.
În încheiere, Aron Huzu a declarat că începând cu sezonul competiţional 2009-2010, cluburile nu vor mai acorda masă şi cazare arbitrilor, cheltuielile pentru aceste servicii urmând a fi suportate de fiecare cavaler al fluierului din baremul aferent oficierii unei partide.