Potrivit documentului citat, Cabinetul Croitoru are patru obiective de guvernare în ceea ce priveşte Justiţia, acestea fiind obţinerea de rezultate în lupta împotriva corupţiei, asigurarea stabilităţii şi coerenţei legislative, reducerea duratei proceselor şi îmbunătăţirea politicii de resurse umane din sistem.
Aceleaşi obiective au fost trecute şi în programul de guvernare al Guvernului Boc din decembrie 2008.
Astfel, Guvernul îşi propune să consolideze Direcţia Naţională Anticorupţie şi Agenţia Naţională pentru Integritate, să întărească independenţa Inspecţiei Judiciare din cadrul CSM şi să stabilizeze şi să perfecţioneze cadrul legislativ. În ceea ce priveşte stabilitatea şi coerenţa legislativă, Cabinetul Croitoru îşi propune să continue procesul de informatizare a instanţelor şi să coreleze actele normative care vor fi emise pe viitor.
De asemenea, Guvernul se obligă, prin programul de guvernare propus, să continue demersurile în vederea finalizarii dezbaterilor asupra proiectelor Codurilor de procedură civilă şi penală. În plus, executivul îşi propune să renunţe la excesul în utilizarea mecanismului legiferării în regim de urgenţă.
În privinţa resurselor umane ale sistemului juridic, Guvernul promite reducerea deficitului de personal din instanţe şi parchete, precum şi degrevarea progresivă a magistraţilor de activităţile non-jurisdicţionale.
Totodată, Executivul promite susţinere financiară pentru participarea magistraţilor români la stagii de pregătire sau schimburi între autorităţile judiciare la nivel european, pentru acordarea, anual, pe baze competitive, a unui număr de burse de studiu pentru magistraţi, dar şi pentru programele propuse de asociaţiile profesionale ale magistraţilor şi pentru acordarea de asistenţă CSM pentru finalizarea bazei de date privitoare la cariera magistraţilor, pentru o mai bună fundamentare a deciziilor în acest domeniu.
Pentru asigurarea creşterii eficienţei sistemului juridic şi pentru reducerea duratei proceselor, Guvernul îşi propune să identifice soluţii pentru descurajarea tendinţelor de tergiversare a judecăţii, cum ar fi "regândirea modalităţii de utilizare a excepţiei de neconstituţionalitate". În plus, Executivul intenţionează să extindă competenţele grefierului cu studii juridice, prin preluarea unor atribuţii administrative, actualmente în sarcina judecătorilor.