În municipiul Lupeni, bucăţi din acoperişul unui bloc, ce au fost dislocate de rafalele de vânt, au căzut peste acoperişul unui alt bloc din apropiere. La acest caz, pompierii intervin, luni, cu două autospeciale, autoscara mecanică şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă. De asemenea, din cauza vântului puternic, un copac a căzut peste cablurile de curent de pe strada Moţilor din Deva, în timp ce în localitatea Câmpu lui Neag, din Valea Jiului, un brad a rupt firele de electricitate, potrivit Ziarul Hunedoreanului.
Judeţul Hunedoara se află sub avertizare meteorologică Cod portocaliu de vânt până luni seară, la ora 22,00. În zona montană înaltă, vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110 - 120 km/h.
În judeţul Sibiu, pompierii au intervenit în municipiul Sibiu pentru a îndepărta un panou publicitar căzut din cauza vântului, în apropierea Facultăţii de Drept.
De asemenea, un copac a căzut, luni, pe DN 13A Miercurea Ciuc-Praid, la ieşire din municipiul Miercurea Ciuc, judeţul Harghita. Traficul a fost blocat pe ambele sensuri de mers. Nu sunt persoane rănite, ori autovehicule avariate, a anunţat Centrul Infotrafic al Poliţiei Române.
În Cluj Napoca, un brad a fost doborât lângă un bloc, iar un alt copac peste mai multe autoturisme.
De asemenea, ISU Cluj a transmis pe contul lor oficial pe platforma X că un brad a căzut peste un balcon pe strada Anina, iar pe 21 Decembrie 1989 s-au desprins mai multe table de pe acoperiș.
Adminsitrația Națională de Meteorologie (ANM), a emis, luni, 5 ianuarie, o atenționare cod galben de vânt puternic și ploi torențiale pentru mai multe zone din țară, inclusiv județul Cluj.
Avertizarea cod galben este valabilă pentru ziua de luni, 5 februarie, de la ora 08:00, până la ora 22:00.
Potrivit meteorologilor, pe parcursul zilei de luni (5 februarie), vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a țării.
La munte vor fi rafale de 70...100 km/h, iar în Transilvania, sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei viteza vântului va atinge 65...75 km/h. În Crișana, Maramureș, Dobrogea, local în Banat și Moldova și în restul Olteniei și Munteniei vor fi intensificări locale și temporare, cu viteze în general de 55...60 km/h.
În zona de munte temporar vor fi precipitații moderate cantitativ (15....20 l/mp). Vor predomina ploile, determinând topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă, iar la peste 1700 m va ninge viscolit.
„La munte vântul va continua să prezinte intensificări și în zilele următoare, iar local și temporar și în restul teritoriului, dar la viteze mai reduse”, a transmis ANM.