"Cei de la FC Argeş au avut doi avocaţi foarte buni, care au încercat să facă tot posibilul pentru ca echipa să rămână în continuare în Liga I. Ei, însă, au folosit prevederi din dreptul penal şi din cel civil, dar mai puţin din regulamentul disciplinar sportiv. Când le convenea, se legau de dreptul civil, când nu, mergeau la cel penal. Situaţia clubului însă era destul de clară. Dacă suporterii vor să înjure pe cineva, nu ar trebui să se lege de membrii comisiilor, pentru că ei doar şi-au făcut treaba. Ar trebui să îl înjure pe Penescu, pentru că a făcut ceea ce a făcut", a declarat o sursă din cadrul Ligii.
Membrii comisiei au mai discutat acest caz în două rânduri, în şedinţele din 16 şi 20 iulie, dar de fiecare au amânat luarea unei decizii, pentru că au avut nevoie de mai mult timp pentru a cerceta speţa. În cadrul şedinţei de joi, membrii comisiei au hotărât să menţină toate deciziile Comisiei de Disciplină, astfel încât FC Argeş va fi retrogradată în Liga a II-a, în timp ce Gaz Metan Mediaş va continua în primul eşalon. Decizia mai poate fi atacată doar la TAS sau la FIFA, care ar trebui, însă, să ia o decizie până la 31 iulie, când începe ediţia 2009/2010 a Ligii I.
Comisia de Disciplină din cadrul LPF a decis să retrogradeze formaţia FC Argeş, ca urmare a scandalului de corupţie în care este implicat patronul său, Cornel Penescu, acuzat că a mituit mai mulţi arbitri pentru a avantaja echipa din Trivale. FC Argeş a terminat sezonul pe locul 10, cu 44 de puncte. De asemenea, Cornel Penescu, Cristian Mincă şi Gheorghiţă Pieca au fost declaraţi persona non grata şi amendaţi cu câte 300.000 de lei.
Procurorii DNA Piteşti i-au trimis în judecată pe Cornel Penescu, Gheorghe Constantin şi Florin Prunea, alături de alţi 11 inculpaţi, printre care cinci arbitri, în dosarul corupţiei din fotbal, declanşat la jumătatea lunii aprilie.
FC Argeş va avea stadionul suspendat doar o etapă
Dacă pedeapsa privind retrogradarea în al doilea eşalon, dictată de Comisia de Disciplină, a fost menţinută de Comisia de Recurs a LPF, cea privind suspendarea terenului, ca urmare a incidentelor de la meciul cu Dinamo, din ultima etapă a sezonului 2008/2009, a fost redusă.
Astfel, FC Argeş va disputa doar un meci fără spectatori, şi nu două, aşa cum hotărâse iniţial Comisia de Disciplină. De asemenea, amenda de 25.000 de lei a fost redusă la 10.000 de lei.
În cazul clubului Dinamo, interzicerea organizării unui joc cu spectatori a fost menţinută, dar amenda a fost diminuată de la 50.000 la 20.000 de lei.
Fanii dinamovişti au pătruns pe teren încercând să-l bată pe mijlocaşul Ianis Zicu, care, după ce a înscris, a făcut semne obscene către aceştia. Pentru a potoli spiritele, Dănciulescu şi Niculescu s-au dus la faţa locului, însă suporterii au continuat protestele la adresa propriilor jucători. Forţele de ordine au intervenit rapid şi i-au dispersat pe fanii turbulenţi, însă după câteva minute au hotărât să-i evacueze pe cei 150 suporteri dinamovişti prezenţi din tribună. În urma acestui incident, partida a fost întreruptă aproximativ 5 minute.
În şedinţa de joi, Comisia de Recurs a LPF a mai decis următoarele:
Apelul fostului finanţator al FC Farul, Gheorghe Bosânceanu, în cazul jignirilor aduse arbitrului Marius Avram, a fost respins, astfel încât omul de afaceri va rămâne cu suspendarea de 6 luni şi cu penalitatea sportivă de 150.000 de lei.
Speţa care implică clubul Dinamo şi preşedintele grupării Pandurii Tg. Jiu, Marin Condescu, a fost amânată pentru data de 6 august. În primă instanţă, oficialul gorjenilor a primit din partea Comisiei de Disciplină o suspendare de 6 luni şi o amendă de 150.000 de lei.
Cazul dintre Aurel Marinescu şi clubul FC Timişoara a fost retrimis la Comisia de Disciplină a LPF.