Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) a depus trei cereri de finanţare pentru a accesa fonduri nerambursabile în valoare de peste 8,7 milioane de lei pentru un sistem de administrare electronic, amenajarea parcului Ghencea şi extinderea şi reabilitarea parcului Herăstrău,
Valoarea totală a investiţiei pentru proiectul de amenajare a parcului Ghencea este de 2,46 milioane de lei, dintre care două milioane din fonduri nerambursabile, urmând ca în parcul de opt hectare să fie amenajate spaţii recreative şi zone special amenajate pentru practicarea sportului, precizează reprezentanţii ALPAB.
Proiectul pentru extinderea şi reabilitarea parcului Herăstrău are o valoare de 2,5 milioane lei, dintre care 1,5 milioane din fonduri nerambursabile. În cadrul acestui proiect, parcul se va mări cu 3.500 de metri pătraţi, urmând să fie realizate lucrări de reabilitare în zona Insulei Trandafirilor şi a circuitului pietonal, precum şi lucrări pentru iluminarea obiectivelor cu panouri fotovoltaice.
Proiectul \"Sistem administrare electronic (e-administrare ALPAB)\", cu o valoare totală de 6,436 milioane lei, din care 5,238 milioane lei asiguraţi din fonduri nerambursabile, presupune crearea unei platforme de \"e-internet\" de comunicare şi monitorizare care va fi folosită pentru accesarea ulterioară a altor fonduri.
Fondurile nerambursabile pentru care ALPAB a depus cerere fac parte din programele administrate de Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei şi de Administraţia Fondului pentru Mediu.
\"Aceste proiecte vor însemna pentru bucureşteni un câştig atât în comunicarea cu structurile din administraţia locală implicate în actul decizional, cât şi un câştig în ceea ce priveşte spaţiile verzi amenajate şi gestionate, astfel încât să punem la dispoziţia cetăţeanului cât mai multe zone de recreere moderne în parcurile pe care le administrăm\", a declarat Radu Popa, director general al ALPAB.
Potrivit reprezentanţilor ALPAB, implicarea instituţiei în cele trei proiecte cu finanţare nerambursabilă a fost realizată pentru a veni în întâmpinarea directivei europene cu privire la mărirea spaţiului verde pe cap de locuitor şi pentru a institui o platformă de comunicare necesară dezvoltării unui Plan Integrat de Dezvoltare Urbană.
ALPAB este subordonată municipalităţii bucureştene.