"Aşteptările noastre în privinţa privinţa preţului gazelor livrate populaţiei este ca acesta să crească de la 1 aprilie. Dar este foarte greu să obţinem acest lucru. În acest moment, purtăm discuţii la ANRE, cifrele noastre sunt justificate", a precizat directorul general al E.ON România Frank Hajdinjak, în cadrul unei conferinţe de presă.
Acesta a mai spus că încă nu a stabilit un procent anume pe care îl va solicita ANRE, pentru majorarea preţului gazelor.
Acesta a mai spus că încă nu a stabilit un procent anume pe care îl va solicita ANRE, pentru majorarea preţului gazelor.
"Nimeni nu poate livra gaze la un preţ mai mic de preţul de achiziţionare. (...) Nu pot spune că preţul gazelor va scădea în acest an", a menţionat directorul general al E.ON România.
Din trimestrul III, mia de metri cubi gaze ar putea coborî la 300 dolari
În cursul anului 2008, compania a plătit un preţ mediu de 500 dolari pe mia de metri cubi. "Ne aşteptăm ca din trimestrul III, mia de metri cubi gaze să coste 300 dolari", potrivit lui Frank Hajdinjak.
Secretarul de stat din cadrul ministerului Economei, Tudor Şerban, a declarat la 23 ianuarie în cadrul unei conferinţe de presă că preţul gazelor livrate populaţiei ar trebui să rămână neschimbat şi după 1 aprilie.
Ultima majorare a preţului gazelor pentru populaţie a fost întegistrată pe 1 iulie 2008, când acestea s-au scumpit cu 12,5% pentru clienţii Distrigaz Sud şi cu 11,6% pentru consumatorii casnici ai E.ON Gaz România.