Dumitru Dragomir rămâne în fruntea LPF-ului, după ce a fost reales în fruntea organizaţiei, de către reprezentanţii cluburilor din Liga I. Dragomir, aflat la cel de-al patrulea mandat consecutiv, nu a avut niciun contracandidat la alegeri. La şedinţă au participat toţi cei 18 reprezentanţi ai cluburilor de pe prima scenă fotbalistică din România. A primit 16 voturi, iar Unirea Urziceni s-a abţinut de la vot. Cei de la Pandurii, contestatari vehemenţi ai oficialului Ligii, au refuzat să se prezinte la alegeri.
Organigrama LPF va rămâne aceeaşi, cu Alexandru Boc şi Robi Urs - vicepreşedinţi, Valentin Alexandru - secretar general şi Alexandru Popescu - director economic.
La şedinţă au mai fost prezenţi preşedintele CCA, Vasile Avram, secretarul general al FRF, Adalbert Kassai, dar şi preşedinţii tuturor comisiilor din cadrul LPF.
\"La vremuri noi, tot noi. Non-valorile fac gălăgie, eu sunt de principiul că trebuie să storci din oameni tot ce au mai bun. Trebuie ca toţi cei care au ce să spună să fie valorificaţi, nu se întâmplă nicăieri să existe oameni fără defecte. Nu credeam că voi fi aşa de deştept şi de frumos să rezist atât\", a spus Dragomir, în conferinţa de presă ce a urmat Adunării Generale a Ligii.
Istoria lui Dragomir la LPF
Dumitru Dragomir se identifică practic cu istoria Ligii Profesioniste de Fotbal pentru că a început activitatea în acest for încă de la începuturile sale, în anul 1992. Atunci, primul preşedinte ales a fost Mircea Angelescu, sau omul cunoscut drept mentorului lui Dragomir şi al lui Mircea Sandu. Angelescu a fost cel care l-a adus pe Dragomir la LPF, iar la propunerea sa, cel din urmă a fost numit, în prima fază, vicepreşedinte pentru un mandat de 4 ani.
Primul mandat de preşedinte l-a obţinut în 1996, când Angelescu s-a retras pe motive de sănătate, iar Dragomir a fost ales în funcţie. Au urmat alegerile din 2000 şi 2005, câştigate tot de Dragomir. Ultima Adunare Generală ordinară de alegeri a fost amânată atunci cu un an pentru că Dragomir era anchetat de FIFA, pentru antisemitism. FIFA a decis să îi dea doar un avertisment lui Dragomir, iar în cazul unui recidive el ar fi fost sancţionat. Preşedintele LPF a fost din nou ales în funcţie, după un vot secret al cluburilor din Liga I.
Singura dată când Dragomir a avut parte de concurenţă a fost la alegerile din anul 2000, atunci când contracandidatul său a fost conducătorul de la FC Naţional, Gino Iorgulescu. Fostul internaţional a fost propus pe atunci de Oţelul Galaţi, prin vocea lui Mihai Stoica. Deşi mulţi dintre conducătorii celor 16 cluburi pe atunci din Liga I au anunţat că vor vota cu Iorgulescu, acesta a primit doar 5 voturi, astfel încât Dragomir a câştigat alegerile cu scorul de 11-5.
Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal este ales o dată la 4 ani de către Adunarea Generală ordinară de alegeri, care se convoacă de către conducătorul în funcţie doar pentru acest eveniment. Din Adunarea Generală fac parte toţi cei 18 reprezentanţi ai cluburilor din Liga I, ei fiind şi cei care pot propune candidaţi pentru alegeri.
Numărul de mandate al preşedintelui LPF poate fi nelimitat, acesta putând să candideze din patru în patru ani doar dacă este propus de unul dintre membrii Adunării Generale.