"Este una dintre cele mai grave agresiuni aduse la adresa fotbaliştilor şi a sportivilor în general pentru că aceştia nu mai beneficiază de protecţie de sănătate. Toţi sunt expuşi, nu doar cei din Liga I, ci chiar şi copiii şi juniorii! Doamne fereşte de accidentari precum a internaţionalului de juniori al Gloriei Bistriţa, Adrian Pârvu, care s-a ales cu meniscul distrus la doar 19 ani. Cei care vor suferi asemenea necazuri vor plăti ei şi familia lor tot ce înseamnă intervenţie chirurgicală, spitalizare, recuperare şi altele. Concret, în cazul în care nu îşi fac poliţe de asigurare pe cont propriu, cum este cazul celor din străinătate, fotbaliştii vor beneficia doar de asigurări de stat, la fel ca orice cetăţean. Ba, mai mult, din cauza faptului ca unele grupări nu-şi achită nici măcar asigurările legale către stat, sportivii vor fi nevoiţi să îşi plătească eventualele operaţii şi spitalizări sau să îşi încheie prematur cariera sportivă", a declarat Dumitru Costin pentru REALITATEA.NET.
Cluburile din străinătate fac asigurări pentru jucători, deşi nu sunt obligate
Preşedintele AFAN a mai spus că niciunul dintre fotbaliştii din campionatul intern nu are asigurare individuală de sănătate, dar a dat exemplu cazul lui Cristi Chivu, care are o astfel de asigurare, spunând că atunci când a avut problemele la nas şi umăr toate costurile privind operaţiile şi recuperarea au fost suportate de firma de asigurări.
Dumitru Costin a mai spus şi faptul că nici în regulamentul UEFA aceste asigurări nu sunt obligatorii, însă cluburile din străinătate fac astfel de asigurări individuale de sănătate fiecăru sportiv, nu ca la noi unde cluburile se bucură că au scăpat de nişte cheltuieli.
Acesta ne-a mai spus şi că va face o campanie publică printre sportivi şi familiile acestora pentru a-i avertiza cu privire la ce să se aştepte în urma acestei decizii.
"FRF şi LPF înregistrează contracte ticăloase"
"Am să le cer fotbaliştilor să facă rost de la cluburi de înscrisuri în care acestea să demonstreze că sunt cu plata la zi la sistemul public de sănătate. Vom lansa o campanie publică printre jucători şi părinţii acestora, deoarece riscă ceea ce a riscat acel copil de la Gloria Bistriţa sau ca unii fotbalişti de la FC Argeş care sunt datori la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate cu sute de milioane de lei vechi, deoarece clubul nu a plătit taxele la sistemul public. O să-i informăm pe toţi că au nevoie de acea protecţie, dată de asigurările de sănătate. Ei se gândesc numai la bani atunci când se transferă, dar s-ar putea ca acei bani să nu le ajungă la necaz. Atenţie, părinţi, copii, jucători şi impresari! LPF şi FRF înregistrează contracte ticăloase, iar jucătorii sunt păcăliţi. Nu e stipulat clar cine trebuie să plătească dările către stat, deşi legea spune că e sarcina angajatorului!", a încheiat preşedintele executiv al Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori.