Procurorii au indicii că fotbaliştii de la FC Argeş au consumat efedrină în sezonul competiţional 2007 – 2008, când echipa lui Penescu încerca să promoveze în Liga I, conform cotidianului Adevărul.
După scandalul din arbitrajul românesc în urma căruia finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, şi şeful Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, au fost arestaţi, procurorii au găsit la domiciliul lui Liviu Făcăleaţă, directorul hipermarketurilor PIC, 190 de fiole a câte cinci mililitri de efedrină fiecare, substanţă clasificată ca fiind din categoria precursorilor de droguri.
Înainte de meciul FC Braşov – FC Argeş, din returul sezonului competiţional 2008 – 2009, antrenorul echipei braşovene de la acea vreme, Răzvan Lucescu, a cerut efectuarea unui test antidoping. Aşa a început scandalul injectării cu efedrină a jucătorilor argeşeni.
Conform interceptărilor telefonice realizate de SRI în dosarul „Mită pentru arbitraje”, Cornel Penescu l-a sunat pe directorul sportiv de la FC Argeş, Cristian Mincă, pentru a desluşi cererea lui Răzvan Lucescu. Mincă i-a spus lui Penescu că este foarte posibil „să se fi spart” jucătorul echipei FC Braşov Dani Coman, care este finul portarului FC Argeş Ionuţ Boşneag. „E posibil să ştie de la Boşneag şi să fi spus el ceva”, i-a transmis Mincă lui Penescu.
Penescu l-a contactat imediat pe Ionuţ Boşneag, întrebându-l dacă a vorbit cu cineva despre consumul de efedrină. "Pe cuvânt de onoare dacă eu ştiam de Divizia A, dacă cineva a luat ceva, că înainte s-a făcut discuţia aia în tur. În Divizia B, şi atunci doar, că ne-a zis, aţi zis dumneavoastră să ia toată lumea, dar acum eu n-am mai auzit nicio discuţie despre aşa ceva", a spus Boşneag.
La audieri, Ionuţ Boşneag a susţinut că nu-şi mai aminteşte conversaţia cu Penescu. "Nu e adevărat că am discutat despre asta. Eu susţin că, practic, înainte de meciuri şi antrenamente s-au luat numai medicamente prescrise de medicul echipei. Nici eu şi nici alţi jucători din lotul echipei nu au fost injectaţi cu efedrină".
"Nu am consumat niciodată efedrină sau alte substanţe interzise. Vitaminele pe care le luăm sunt avizate de medicul echipei şi sunt puse pe masă înaintea fiecărui meci. Chiar şi ieri (sâmbătă s-a disputat meciul Gaz Metan CFR Craiova - FC Argeş, scor 1-0), am luat doar vitamine legale, în acest caz Protamol", a explicat Ionuţ Boşneag.
Efedrina este interzisă pentru sportivi. În anul 2000, la Jocurile Olimpice de la Sydney, gimnastei Andreea Răducan i s-a retras o medalie de aur după ce s-a depistat că a consumat un medicament ce conţinea pseudoefedrină, o substanţă similară cu efedrina. Substanţa este un bronhodilatator interzis prin prevederile Agenţiei Mondiale Antidoping. Protamolul nu este interzis sportivilor, dar este un medicament care poate fi luat doar în dozele prescrise. De altfel, Agenţia Antidrog a făcut demersuri încă de anul trecut ca protamolul să fie sub control antidrog.