Aceasta nu a fost singura piedică în calea celor veniţi să stingă focul. Cazul a fost dezbătut la Realitatea TV, la Ediţie Specială, pe baza unei filmări difuzate în exclusivitate.
Acesta a fost, la început, incendiul de la Millenium Business Center. La 22.30 un apel la 112 anunţa că un panou publicitar lua foc. Pompierii au sosit imediat, au evaluat situaţia şi au constatat că pe terasă nu aveau sursă de apă, iar pentru exterior le trebuia scara de 55 de metri.
A venit şi scara, dar şedinţa de evaluare de la nivelul solului continuă încă 15 minute. Timp în care focul se înteţeşte şi se extinde. Din panoul de pe exteriorul clădirii încep să cadă bucăţi de materiale arzând. După o oră, operaţiunea de limitare a dezastrului merge greu.
Intervenţia nu este lipsită de aventuri. O autospecială trece peste un furtun şi acesta cedează. Încet, încet, zecile de pompieri se organizează, şi când flăcările curg pe toată faţada clădirii, intervin cu hotărâre. Pe la ora 2.30 noaptea, reuşesc să stingă incendiul, după patru ore.
Invitat la emisiunea Ediţie specială, colonelul Dumitru Tudorică, cel care a coordonat intervenţia, a enumerat câteva dintre cauzele principale ale duratei intervenţiei: "Lucrătorul ne-a spus: vă rog daţi-mi voie să sun proprietarul de reclamă să întreb dacă îmi dă voie să întrerup energia. Noi am ştiut unde sunt guri de apă, dar gurile de apă nu aveau apă. E foarte curios".
Odată trecuţi de portarul vigilent, pompierii s-au organizat în interiorul clădirii la fiecare etaj, ca să blocheze calea flăcărilor spre birouri. Pompierii vor acum să lămurească cine este răspunzător de incendiu.