"Personal, am nişte nemulţumiri vizavi de Bugetul de stat, în sensul în care eu, faţă de promisiunile pe care le-am făcut în campania electorală, mă văd acum în imposibilitatea de a răspunde pozitiv oamenilor cărora le-am promis că le vom acorda sprijin". Acesta a menţionat situaţia profesorilor şi cercetătorilor: "Am promis că vom da salarii mai mari şi pentru profesori şi pentru cercetători şi nu am avut posibilitatea de a ne susţine promisiunile", a spus Surupăceanu.
Deputatul PSD a explicat că acesta este motivul pentru care s-a abţinut de la vot. "Nu pot să votez împotriva propriului buget. Nu pot să votez împotriva propriului partid, sunt un om care a crescut în acest partid", a mai spus Surupăceanu.
Surupăceanu a mai spus că membrii PSD au încercat să găsească resurse financiare pentru toate domeniile în care partidul are acum responsabilitate ministerială, dar că nu au avut înţelegerea partenerilor de coaliţie din PD-L. "În foarte multe domenii (partenerii de coaliţie, n. red.) ne-au tăiat resursele financiare de care aveam nevoie pentru a face ceea ce ne-am propus", a mai spus Surupăceanu, precizând că ministerele cu probleme au fost cel al Agriculturii, al Educaţiei, Sănătăţii.
Acesta a mărturisit că există posibilitatea să aibă probleme în partid prin faptul că este singurul parlamentar PSD care s-a abţinut de la vot. Surupăceanu a explicat că, plasându-se între datoria faţă de partid şi cea faţă de alegătorii care i-au acordat votul la alegerile parlamentare, a ales calea de mijloc: "Am fost între ciocan şi nicovală şi am ales această cale de mijloc, în sensul în care nu am votat împotriva propriului partid, dar nici nu am putut să fiu de acord cu încălcarea propriilor mele promisiuni".