''Este o problemă de bani. Universitatea Bucureşti a anunţat că e în faliment şi nu organizează înscrieri anul acesta. După aceea, ministrul Educaţiei a ieşit împotriva unei singure universităţi'', a declarat în emisunea Fabrica, purtătorul de cuvânt al Universităţii Spiru Haret, George Nicolau.
Întrebat dacă totul se datorează faptului că nu a cotizat unde trebuie, reprezentantul universităţii a răspuns afirmativ. ''Interesul ministrului este să susţină învăţământul de stat'', a mai spus George Nicolau.
Cât priveşte conflictul cu Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior, cei de la ''Spiru Haret'' susţin că au refuzat să se supună controlului acesteia, pentru că instituţia de control în sine era în ilegalitate.
''ARACIS-ul, în momentul în care a vrut să vină în control, nu era nici el în legalitate. Taxele ARACIS-ului sunt foarte mari. Universitatea a considerat că respectă legea învăţământului. ARACIS-ul nu avea ce să caute într-o instituţie care prin lege este acreditată să funcţioneze. Dacă ARACIS-ul vrea câteva sute de milioane, cel care îl trimite să le plătească'', a spus purtătorul de cuvânt al Universităţii Spiru Haret.
Reprezentanţii universităţii s-au declarat însă total de acord cu ultima decizie luată de ministrul Educaţiei în cazul Spiru Haret.
''Mi se pare corectă această măsură ca diplomele, până la clarificarea situaţiei, să fie valide. Anularea diplomelor sau retragerea lor nu se poate face decât în urma unor anchete serioase'', a precizat Gheorghe Uglean, prorector Universitatea Spiru Haret.