Potrivit unui comunicat al Preşedinţiei, Mircea Ionescu Quintus este veteran de război şi avea gradul de colonel.
De altfel, cu ocazia Zilei Veteranilor de Război, preşedintele Băsescu a semnat decretele privind înaintarea în gradul următor a altor 20 de generali în retragere, veterani de război sau acordarea gradului de general de brigadă în retragere unor colonei în retragere, veterani din MApN şi MAI.
Liberalul Mircea Ionescu Quintus a declarat că propunerea către Administraţia Prezidenţială de a fi înaintat în grad a venit din partea veteranilor. "Ştiam că s-a făcut propunerea, dar sunt mirat. În tinereţe mi-am făcut datoria. Acum, mare lucru nu era să fiu şi general, dar veteranii m-au propus", a spus liberalul.
În 2006, Biroul Politic Central al PNL a luat act de demisia lui Mircea Ionescu Quintus din funcţia de preşedinte de onoare al partidului, demisie survenită pe fondul noilor acuzaţii potrivit cărora a semnat peste 188 de note informative şi două angajamente cu Securitatea.
Quintus a spus atunci că are conştiinţa împăcată şi că nu a semnat niciun angajament, dar nu vrea să expună partidul la noi atacuri, astfel încât preferă să facă pasul înapoi. Cu câteva ore mai devreme, el afirmase că nu intenţionează să demisioneze din funcţia de preşedinte de onoare al PNL, ci aşteaptă ca partidul să-i ceară un astfel de demers.
Acuzat de CNSAS, în 2000, că a făcut poliţie politică după ce a ieşit din închisoare, seniorul liberal a câştigat în instanţă contestaţia în raport cu decizia CNSAS, însă pe viciu de procedură, nu pe fond.