"În Georgia criza se resimte mult mai puţin, continuă investiţiile, continuă construcţiile. E un stat care încurajează capitalul, deci munca şi creativitatea. Georgia are şansa de a se transforma într-o Elveţie a regiunii dintre Asia Centrală, Europa de Est şi Orientul Apropiat", a declarat Patriciu.
"Investesc în acele locuri care pot să aducă un profit cât mai rapid şi cât mai mare, o capitalizare cât mai solidă. Iar aceste locuri sunt, în unele cazuri, ţările foarte dezvoltate, iar pentru alte domenii, cum este cel financiar-bancar, sunt ţări cu o creştere economică foarte rapidă", a adăugat omul de afaceri.
Întrebat dacă în România există o persoană sau mai multe care ar putea face ce au făcut georgienii, Dinu Patriciu a spus că speranţa stă în cei care au experienţa muncii sau studiului în ţări dezvoltate şi care se întorc în ţară şi nu atât în politicienii deja existenţi.
"Speranţa e în românii care au studiat în străinătate, care au experienţă deja în ţări occidentale şi care se întorc să lucreze în corporaţii româneşti sau multinaţionale. Ei ar putea fi preocupaţi şi de politica din ţara lor, dacă politicienii ar fi suficient de inteligenţi încât să înţeleagă că politica nu înseamnă împărţirea funcţiilor", mai spune Dinu Patriciu.
Omul de afaceri român Dinu Patriciu şi fostul premier georgian Vladimer Lado Gugenidze au cumpărat Banca Populară a Georgiei, prin intermediul unui vehicul de investiţii, de la compania Eurooil, subsidiară a RAK Investment, potrivit agenţiei Interfax.
Autoritatea georgiană de supraveghere a confirmat că banca a fost vândută, dar a refuzat să ofere detalii. În schimb, o sursă din interiorul băncii a precizat că directorul general al Băncii Populare, Zurab Tsulaya, va face un anunţ oficial, în cadrul unei conferinţe de săptămâna viitoare.
Sursele citate de ziarul georgian Commersant susţin că Patriciu ar fi plătit 7 milioane dolari pentru acţiuni