"Hotărârea de admitere a cererii de întrerupere a executării pedepsei închisorii formulată de condamnatul Victor Atanse Stănculescu pronunţată de Tribunalul Miltiar Teritorial a fost dată cu încălcarea legii de procedură", se arată în motivarea Curţii Militare de Apel.
Magistraţii arată, în aceeaşi motivare, că Tribunalul Militar Teritorial a respins concluziile raportului noii expertize medico-legale la care a fost supus Stănculescu, pe motiv că nu a fost semnat de toţi membrii comisiei. Concluziile expertizei arătau clar, potrivit magistraţilor Curţii, că Victor Atanasie Stănculescu poate fi tratat şi în sistemul penitenciar.
Magistraţii Curţii Militare de Apel mai arată, în motivare, că într-adevăr Stănculescu suferă de boli grave, dar, potrivit concluziilor expertizei medico-legale, avizate de Comisia Superioară de Medicină legală, acestea nu îl pun pe fostul general în imposibilitatea de a îşi executa pedeapsa cu închisoarea.
Curtea Militară de Apel a decis, pe 18 septembrie, să admită recursul procurorilor împotriva întreruperii executării pedepsei, pe o perioadă de un an, pentru fostul general Victor Stănculescu, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul Revoluţiei de la Timişoara, hotărârea fiind definitivă.
Curtea Militară de Apel: Stănculescu nu suferă de o boală atât de gravă încât să nu îşi poată executa pedeapsa
Curtea Militară de Apel, a decis de reîncarcerare a lui Victor Athanasie Stănculescu pe baza rapoartelor medico-legale care arată că fostul general, suferă de boli grave, dar îşi poate executa pedeapsa în penitenciar.
Curtea Militară de Apel arată în motivarea sentinţei prin care a decis reîncarcerarea lui Victor Stănculescu, că Tribunalul Militar nu a ţinut cont, în decizia de întrerupere a pedepsei, de concluziile expertizei medico-legale, care arată fostul general putea fi tratat şi în penitenciar.