Afişele care o înfăţişează pe Tautou într-o pijama de satin alb şi cu ţigară în mână se află, încă, în staţiile de metrou şi la cinematografele din Honk Kong, lucru care a stârnit reacţii vehemente din partea organizaţiilor neguvernamentale. "Este o încălcare evidentă a legii", a declarat James Middleton, preşedintele comisiei anti-tutun din organizaţia "Clear the Air" (Curăţaţi aerul), citat de AFP.
Presa scrisă din Hong Kong a subscris deja ideii de a nu promova fumatul. Într-un casetă promoţională din cotidianul South China Morning Post, afişul filmului apare în varianta fără ţigară.
Regia publicitară a Regiei Autonome de Transport din Paris (RATP) a interzis afişul cu ţigara, care, din acest motiv, nu a primit autorizaţia de a fi postat în mijloacele de transport pariziene, în baza legii Evin împotriva tabacului.
Dintre cele 5.800 de afişe produse în Franţa, cele 1.100 destinate metroului şi autobuzelor pariziene au fost înlocuite cu alte două, în care Audrey Tautou apare alături de alţi actori. "Pentru noi, însă, adevăratul afiş este cel în care Coco Chanel fumează într-o postură naturală, care traduce personalitatea ei puternică şi modernitatea ei", a spus Snanoudj.
Filmul biografic "Coco avant Chanel", care avut premiera în aprilie, vorbeşte despre parcursul prin viaţă al unei fete abandonate într-un orfelinat, alături de sora ei, care îşi aşteaptă tatăl în toate duminicile, iar acesta nu soseşte niciodată. Până să devină celebra Coco Chanel, tinerei i se conturează diverse portrete: o cântăreaţă cu voce slabă, înfruntând un public compus din soldaţi, o mică croitoreasă, o curtezană care se îmbracă în cămăşile amanţilor, o rebelă pe care convenţiile epocii o împiedică să respire. În Franţa, cele mai multe dintre cronici sunt pesimiste, vorbind despre o istorie romanţată, care ratează esenţialul, şi anume caracterul marii creatoare de modă.
Pelicula va fi prezentată şi în cinematografele din România, începând cu 17 iulie.