Circa 50 de însoţitori ai copiilor cu handicap din municipiul Giurgiu au pichetat sediul Prefecturii, pentru că nu şi-au mai luat salariile din luna mai 2009, protestul început fiind programat zilnic, până la sfârşitul săptămânii, între orele 10.00-16.00.
\" Sunt prezenţi însoţitori, membri a două asociaţii, alături de noi fiind şi Asociaţia Viaţă şi Speranţă, am primit aprobare pentru a protesta zilnic, până vineri, între 10.00-16.00. Sunt şase luni de când nu ne-am luat salariile, fiecare având câte 5 milioane lunar, ar trebui deci să primească acum 30 de milioane de lei. Este cumplit ce se întâmplă, nu mai avem bani de hrană, medicamente, sunt copii care trebuie internaţi. S-au dat banii peste tot în judeţ, numai în oraş nu\", a declarat preşedintele Asociaţiei de Sprijin a Copiilor cu Handicap Fizic, Ionela Tudor.
La rândul său, preşedintele Asociaţiei Viaţă şi Speranţă, Mola Marinescu, a spus că oamenii nu vor încheia protestul până când nu îşi vor primi banii.
\" Vom sta aici, chit că murim de frig. Stăm până ne luăm banii. Eu una nu mai vreau să intru la prefect, să le spună el personal oamenilor de aici ce a făcut, ce nu, ce poate face şi ce nu, să le spună dacă este neputincios sau dacă Guvernul nu face nimic. Eu m-am mai dus la el de atâtea ori\", a spus Marinescu.
Recent, într-o conferinţă de presă, prefectul judeţului Giurgiu, Noruţ Stănişteanu, declara că a transmis la Guvern o listă cu datoriile către însoţitorii persoanelor cu handicap, estimând că suma se ridică la peste 4 milioane de lei şi spunând că ar putea fi nevoie de un proiect de lege pentru ca aceşti bani să fie plătiţi protestatarilor.
Circa 100 de asistenţi personali, însoţitori ai copiilor şi adulţilor cu handicap din municipiul Giurgiu, au mai pichetat sediul Prefecturii judeţului Giurgiu, în data de 8 octombrie.
Salariul unui asistent personal este de circa 500 lei, iar în municipiul Giurgiu sunt peste 400 de însoţitori ai copiilor şi adulţilor cu handicap.