Protestul de la Cluj-Napoca a durat circa două ore. Marius Berescu, coordonator proiect EcoAsist, a susţinut că Primăria Cluj-Napoca ar fir autorizat o serie de construcţii pe spaţiile verzi şi ar fi denaturat şi cifrele privind spaţiul verde ce revine fiecărui locuitor.
"Principalul reproş este reducerea spaţiilor verzi, prin aprobarea de construcţii pe spaţiile verzi şi raportul înaintat către autoritatea naţională de protecţia mediului conform căruia spaţiul verde intravilan corespunde normelor, deşi lipsesc proiectele de amenajarea a noi spaţii verzi sau a unor locuri de joacă noi. E un raport care denaturează situaţia, pentru că în raport au fost incluse şi spaţiile verzi extravilane şi spaţiile verzi care vor fi construite în perimetrul viitoarelor proiecte rezidenţiale”, a afirmat Berescu.
Acesta a susţinut că, în 2006, în Cluj-Napoca existau 7,18 mp de spaţii verzi pe cap de locuitor, însă calculul a fost făcut şi în funcţie de pădurile de la marginea oraşului, care nu se aflau în intravilan. În 2007, cifra a urcat la 11,8 mp, iar în 2008 raportul arată 20,26 mp pe cap de locuitor, cu toate că nu există proiecte de amenajare a unor noi spaţii verzi.
La Târgu Mureş, peste 50 de locuitori din Tg Mureş, majoritatea de etnie maghiară, au participat duminică la mitingul organizat de Asociaţia Civitas Nostra în colaborare cu Asociaţia Rhododendron în cadrul campaniei "Salvaţi Spaţiile Verzi" desfăşurată la nivel naţional în coordonarea Asociaţiei EcoAssist. Acţiunea a avut drept scop sensibilizarea autorităţilor privind adoptarea şi aplicarea unei legislaţii adecvate pentru protejarea spaţiilor verzi şi respectarea principiilor urbanistice.
Demonstraţii pentru protejarea spaţiilor verzi au mai avut loc la Bucureşti şi Braşov.