Constructia clădirii a început în 1994, atunci când Ministerul Sănătăţii a investit primii bani. Sumele au fost furnizate prin Direcţia de Sănătate Cluj. Conform proiectului, clădirea ar fi trebuit sa aiba 4 etaje + parter si nu mai puţin de opt corpuri. După ce patru dintre acestea au fost finalizate – investiţie pentru care au fost plătite 1,1 milioane lei - lucrările au fost blocate în 1998 din lipsă de finanţare.
Patru ani mai târziu, Direcţia de Sănătate Publică a anunţat că lucrările nu vor mai continua pentru că proiectul a fost greşit. Holurile nu erau suficient de largi pentru a fi manipulate tărgile, saloanele de internare şi de terapie intensivă erau amplasate prea departe de sălile operatorii. Astfel, Direcţia de Sănătate Publică a renunţat la proiect şi a anunţat sistarea lucrărilor.
Între timp, clădirea a trecut de la Consiliul Judeţean la Ministerul Educaţiei şi Cercetării, cu promisiunea că acolo se va face sediul filarmonicii, însa acest lucru nu s-a întâmplat. Tot MEC a vrut să facă aici un liceu de muzică. Nici acest lucru nu s-a materializat.
REALITATEA.NET vă întreabă: în acest caz, cine ar trebui să plătească ? Autorităţile locale, ministerul Sănătăţiii sau proiectantul.