"Cred că atunci când am împrumutat 20 de miliarde de euro, dintre care 13 miliarde au mers către Banca Naţionala pentru a sprijini moneda naţionala şi sistemul bancar românesc, nimeni sau aproape nimeni nu a avut mare lucru de comentat aici (...) Mi se pare nefiresc ca, dintr-o sumă atât de mare, să nu putem să găsim un minim de resurse pentru o creştere limitată a salariilor şi a pensiilor mici", a spus Mircea Geoană.
O astfel de variantă, este drept că doar în situaţii de extremă urgenţă, a fost invocată şi de preşedintele Traian Băsescu: "Cel mai probabil, dacă vom avea nevoie, vom folosi o parte din aceşti bani pentru a susţine salariile şi pensiile mici în cazul în care criza se va adânci mai mult decât ne aşteptăm".
Premierul Emil Boc nu pare însă prea încântat de această variantă şi a precizat că deocamdată banii vor fi folosiţi pentru investiţii.
Şi mai vehement în această privinţă a fost ministrul de Finanţe, Gheorghe Pogea, care a spus că nu va aloca nimic pentru pensii şi salarii.
Din totalul împrumutului extern luat de România, de aproximativ 20 de miliarde de euro, o pătrime din bani va merge la Guvern. Prima tranşă va fi primită în iulie.