Producătorii de la Hollywood mizează, pentru a face profit, nu doar pe încasările din vânzarea de bilete, ci şi pe strategiile de marketing conexe. Acestea vizează, printre altele, tradiţionalele de acum suveniruri legate de film, cum ar fi tricouri, brelocuri, jucării înfăţişând personajele şi chiar jocuri video inspirate de scenariul filmului.
Cea de-a şaptea producţie din seria "Harry Potter", intitulată "Harry Potter and the Deathly Hallows", a intrat deja pe platourile de filmare şi va fi compusă din două părţi. Prima este aşteptată în cinematografe în noiembrie 2010, iar a doua, în iulie 2011. Scenariul este inspirat tot de un roman semnat de J. K. Rowling, iar regia va fi asigurată de David Yates, cel care a lucrat şi la ultimele două producţii din cunoscuta serie. Protagonist va fi acelaşi Daniel Radcliffe, acum în vârstă de 20 de ani. Primele şase filme "Harry Potter" au avut bugete care au totalizat 900 de milioane de dolari şi au adus încasări de peste 5,1 miliarde de dolari la nivel mondial.
Producţia noului film din seria "Batman" va începe în 2010, iar lansarea în cinematografe este programată pentru 2011. Va fi cel de-al treilea film al seriei regizat de Christopher Nolan, care va opta, şi de această dată, pentru unul dintre actorii săi favoriţi, respectiv Christian Bale, în rolul Omului-Liliac. Presa americană anticipează şi o revenire în poveste a personajului Batgirl, iar Miley Cyrus are mari şanse de a o interpreta. Cea mai recentă peliculă cu Batman, intitulată ""The Dark Knight", a realizat, anul trecut, încasări de peste un miliard de dolari, după o investiţie de 185 de milioane.
Christian Bale va avea de lucru şi în noul film "Terminator", al cincilea din seria care l-a avut ca protagonist, la primele trei filme, pe Arnold Schwarzenegger. Acţiunea din "Terminator 5" se va desfăşura în Londra anului 2011, iar lansarea producţiei este programată, pe considerente legate de promovare, în acelaşi an. Potrivit unor zvonuri, Schwarzenegger şi un alt fost "terminator", actorul Robert Patrick, ar urma să apară să apară în câteva secvenţe, fără a avea însă vreo replică de spus.
Continuarea trilogiei de succes "Lord of the Rings", intitulată "The Hobbit", va fi alcătuită din două părţi care se vor filma simultan, urmând ca lansările să aibă loc în 2011, respectiv 2012. Cele două pelicule vor fi regizate de Guillermo del Toro, realizatorul seriei "Hellboy", şi vor fi produse de regizorul trilogiei "Lord of the Rings", Peter Jackson, cel care a scris şi scenariile celor două serii de filme. Distribuţia nu a fost încă stabilită, deoarece filmările vor începe abia peste câteva luni. Cele trei filme ale seriei "Lord of the Rings", cu un buget total de 297 de milioane, au generat încasări de trei miliarde de dolari la nivel mondial şi au câştigat, în total, 17 premii Oscar.
Filmările la cea de-a patra peliculă din seria "Pirates of the Caribbean" vor începe în primăvara lui 2010, iar lansarea ar putea avea loc în 2011. Pelicula nu va mai fi regizată de Gore Verbinski, care a renunţat la franciză pentru a se ocupa de un alt proiect, iar Orlando Bloom nu va mai fi inclus în distribuţie. Protagonist va fi, însă, acelaşi carismatic Johnny Depp (foto), în rolul piratului Jack Sparrow. Continuarea seriei cu un nou film este logică după ce, în urma investiţiilor de 425 de milioane de dolari, al treilea film "Pirates of the Caribbean" a încasat, până în prezent, 2,6 miliarde de dolari.
Regizorul Sam Raimi şi actorul Tobey Maguire vor continua colaborarea începută, în 2002, la filmele despre Omul-Păianjen, presa americană anticipând că "Spiderman 4" va apărea în cinematografe în primăvara anului 2011. Partenera lui Maguire va fi aceeaşi Kirsten Dunst, iar Raimi va îndeplini şi funcţia de producător.
Fanii seriilor "Star Wars" şi "Indiana Jones" au însă toate motivele să fie trişti. Din raţiuni independente de criză, producătorii de la Hollywood au decis că este inoportună realizarea unor continuări, cel puţin deocamdată.
Una dintre necunoscute, în cazul producţiilor care nu şi-au stabilit încă locurile de filmare, este dacă vor fi alese decoruri din SUA sau se va opta pentru ţări "de adopţie", cum ar fi Franţa, unde statul oferă credit fiscal de 20% pentru peliculele străine. Americanii, firesc, vor să-şi ţină producătorii acasă şi au început să ofere, la rândul lor, stimulente financiare motivante pe timp de recesiune.