Captura include un schelet aproape intact de mamut, un craniu de leu american şi oasele unui tigru cu dinţi-sabie, unor lupi, bizoni, cai, leneşi de pământ şi altor mamifere.
Cercetătorii au descoperit depozitul cu 16 fosile în 2006, iar în vara anului trecut au început să le examineze.
Paleontologul Robin Turner a declarat că fosilele au fost găsite la trei metri sub pământ.
"Ştiam că o să dăm peste nişte fosile, dar nu ne aşteptam să fie atât de multe. Este o cantitate şi o calitate absolut remarcabilă", a declarat Turner.
Rămăşiţele mamutului, incluzând nişte colţi de trei metri, se aflau în fosta matcă a unui râu, lângă marele depozit, informează Daily Mail.
O astfel de descoperire are nevoie de ani întregi pentru excavare. Dar cu un termen limită pentru construirea unei parcări subterane pentru muzeul de artă de peste drum, cercetătorii au strâns fosilele în cutii şi le-au mutat folosind o macara.
"Este un fel de Crăciun paleontologic", a precizat membrul echpei de cercetători, Andie Thomer.
Studiul este denumit Proiectul 23, întrucât a fost nevoie de 23 de cutii pentru găzduirea fosilelor de mamifere, dar şi a unor animale precum ţestoase, melci şi insecte.
Separat, oamenii de ştiinţă au găsit un mamut columbian foarte bine păstrat, pe care l-au poreclit Zed.
O analiză arată că Zed, care este complet în proporţie de 80%, avea artrită şi câteva coaste rupte şi vindecate - ce indică faptul că a suferit o rană foarte mare în timpul vieţii.
La Brea Tar Pits, din Los Angeles, locul unde a fost descoperit acest depozit, este printre cele mai faimoase situri cu fosile din lume.
Acum 10.000-40.000 de ani, mamuţi, mastodonţi, tigrii cu dinţi-sabie şi alte animale din Epoca de Gheaţă au fost prinse în asfaltul lipicios care curgea printre fisurile pământului. Fosilele abia descoperite erau prinse şi ele în asfalt.
Din 1906, mai mult de un milion de oase au fost scoase din iazuri cleioase.