Realitatea.net redă mai jos cele mai importante idei:
"Schimbarea, fără nicio explicație, a Irinei Radu și înscăunarea, tot fără prezentarea vreunui argument, a Doinei Gradea ca președinte director general al TVR a lăsat mută lumea televiziunii, a media și a comunicării.
Între ce a promis liderul PSD (n.r. Liviu Dragnea), al cărui ton echilibrat și agendă axată pe nevoile oamenilor au câștigat alegerile, și ce se întâmplă în toată țara, există o diferență uriașă.
Oamenii au început să înțeleagă asta.
De la inspectoratul școlar din Arad la cel mai mare spital din România, numirile poartă amprenta pilelor.
Băimărenii știu foarte bine cine este ministrul Economiei și cum a falimentat toate companiile pe care le-a atins.
Iar cetățenii din Voluntari cunosc exact cum a ajuns cineva care abia a trecut de nota 5 la Bac la română pe primul loc pe lista PSD Ilfov și, apoi, parlamentar.
Guvernarea Irina Radu la televiziunea publică a încercat să facă ceea ce a promis Liviu Dragnea în campanie, pentru orice domeniu de activitate:
- Spirit nebeligerant și tendința de a uni taberele. În acest caz, taberele din TVR.
- Orientarea spre rezultate.
- Atenție la cifre.
- PR mai puțin și muncă mai multă.
- Echilibrarea, nu totdeauna reușită, dar măcar evident dorită, a culorii politice a invitaților și a temelor de pe micul ecran.
- Compromisuri profesionale care să nu compromită organizația și să permită găsirea de soluții pentru TVR, împreună cu mediul politic și guvernamental.
- Un start bun al știrilor, câteva transferuri înțelepte și lucrul la un conținut divers, în care să încapă voci de orientări diferite.
- Pe scurt, o normalizare în condițiile posibilului, nu ale imaginarului.
Perioada care începe la TVR are toate datele să se transforme în ceea ce face Liviu Dragnea la nivelul țării:
- Evacuarea interesului public, care oricum prinde greu la TVR, și înlocuirea cu docilitatea pentru șefi.
- Un jurnalism cu zăbală, condus de oameni care toată viața lor au făcut, de fapt, PR și ”corporate affairs”.
- Altfel spus, profesiile dispar și sunt înlocuite cu o rețea de interese.
- La nivel economic, multe prezentări în Power Point, ”ca să ia fața politicienilor”, și puține măsuri reale, ”ca să nu deranjăm pe nimeni”.
- Cinstit vorbind, noua conducere nici n-ar putea face mare lucru, de vreme ce s-a înscăunat prin împrietenirea cu toate facțiunile din PSD, care fiecare are un interes sau o rudă la TVR.
- Un climat jocuri de culise, suspiciune generalizată și ostilitate, pentru că dacă ești obișnuit să conduci așa, e foarte greu să te schimbi.
- Transferuri ale unor pile reșapate nu doar pe post, ci și în zona de publicitate, marketing și așa mai departe.
- Singura veste bună pare impasul competitorului ProTV, care de 72 de ore e într-o criză de ilaritate, imposibil de depășit, de când cei de acolo au aflat de numirea fostei lor colege în fruntea TVR".
Citește textul integral aici!