"Faptul că structura sistemului judiciar nu mai corespunde nici cerinţelor salariale şi economice ale sistemului, dar nici mentalităţilor care stau în spatele diverselor poziţii în sistem. Avem patru ordonatori de credite în minister, fiecare cu politica lui, fiecare cu bugetul lui negociat cu Ministerul de Finanţe şi fiecare atribuie in sistem fondurile după cum consideră. Nu mai putem continua la infinit în felul acesta. Şi magistraţii cer transferul tuturor bugetelor către CSM sau Înalta Curte.
În replică, membrul CSM, Lidia Bărbulescu, a afirmat că nu magistraţii cer acest lucru ci că legea prevede aceasta, iar magistraţii fac cum spune legea. "Magistraţii au o viaţă de interdicţii şi incompatibilităţi, iar " ceea ce numiţi dvs privilegii sunt chestiuni legale, ca sa asigure independenţa judecătorului, inclusiv independenţa materială care vine în beneficiul cetăţeanului şi nu al judecătorului", a explicat Bărbulescu, la comentariile ministrului care i-a catalogat pe magistraţi ca o categorie privilegiată a societăţii.
"Nu neagă nimeni dificultăţile financiare că banii nu ajung pentru utilităţi. Am negociat cu toţi furnizorii de utilităţi să "arunce" datoriile în 2010, am negocviat cu Poşta Română , ca să mutăm problema trimeterii citaţiilor de la instanţele locale la nivelcentral, să nu mai fie şantajate instanţele locale. Nu stăm cu mâinile în sân. Banii nu cresc în pom. Banii se fac greu", a explicat ministrul Justiţiei, afirmând că poate pune la dispoziţie toate documentele acestor negocieri.