1. Adela C a spus:
Scurtmetrajul meu ar fi despre efectele poluării. Un copil ce se trezeste dimineaţa, aleargă spre părinţii lui şi le povesteşte un vis tare ciudat: se află întrun loc minunat cu munţi, iar el alergă în picioarele goale pe ceva de culoare verde şi atât de plăcut la atingere şi în jurul lui erau floricele de culori minunate, nu ca cele de plastic pe care le aveau în casă. Părinţii îl îmbrătişară, şi cu ochii în lacrimi nu ştiau dacă să îi spună că aşa ceva a existat cândva.
2.Bogdan Epureanu a spus:
Despre copilărie, deoarece atunci ne formăm şi astfel ceea ce învaţăm în copilărie ne marchează întreaga viaţă... dacă încă de atunci am fi educaţi să apreciem adevaratele valori atunci altfel am acţiona odată ajunşi adulţi.
3. Siniavschi Radu a spus:
Aş regiza un scurtmetraj despre efectele dezastroase ale poluării în timp. Aş lua spre exemplu râul Damboviţa şi aş face o trecere în timp începând de acum 150 de ani când era lipsit de formele de poluare moderne şi când puteai folosi apa din râu ca apă potabilă şi mergând în timp până în 2050 când din cauza dezvoltării industriale şi locative iresponsabile în zona de luncă a Dâmboviţei şi a poluării pe care o generează acestea, apa va căpăta o culoare foarte închisă şi va genera un miros insuportabil în centrul Bucureştiului
4. Oana Maria Dan a spus:
dac-aş fi regizor aş face un scurtmetraj despre copilărie, pentru a schimba lumea amintindu-i de sinceritatea, seninatatea, bucuria, deschiderea, dedicarea cu care visăm, gândim, imaginam şi trăim când suntem copii. În copilărie ştim să ne imaginăm şi să preţuim sincer. hai sa ne imaginăm că suntem nişte oameni mari sinceri ca nişte copii!
5. Maria Mihale a spus:
Poveste despre copilărie. Ceva mai scurtă decât copilăria, dar cât să cuprindă zâmbetul uneori luminos şi molipsitor, alteori înecat în lacrimi al unui copil. Pentru că nouă, celor mari, nu ne pasă de lumea în care trăim, atunci când raportăm lumea la noi înşine şi la cei asemenea nouă, căci noi o vom părăsi la fel de curând, şi cu atât mai puţin ne pasă de cei ce „îndrăznesc\" să ne conducă. Dar când vine vorba de sânge, lucrurile se schimbă. Când intră un copil în scenă, chipul omului secătuit se metamorfozează. Suntem oameni dezumanizaţi. Avem nevoie să căpătăm trăire. Avem nevoie de sânge care să curgă pe dinăuntru. Pledez pentru o lume condusă de copii. Care va să zică, oamenii mari ar fi chemaţi, cu mari şi foarte mari, să-şi aleagă liderii. Dintre cei mici şi foarte mici.
Persoanele de mai sus au câştigat câte o invitaţie de două persoane pentru vineri seară la evenimentul ShortsUP, de la ora 20.00 la Muzeul Ţăranului Român.
Câştigătorii sunt aşteptaţi la intrare cu un act de identitate.