Administratorul judiciar al dosarului casei de modă, Régis Valliot, a primit mai multe semnale din partea unor investitori interesaţi de preluarea companiei, printre aceştia numărându-se şi societatea de consultanţă Bernard Krief Consulting (BKC).
Casa de modă Christian Lacroix, proprietate a grupului american Falic, a anunţat, la sfârşitul lunii mai, sistarea plăţilor, după scăderea vânzărilor la colecţia feminină de prêt-à-porter cu 35%. În 2008, compania a înregistrat pierderi de 10 milioane de euro, raportate la o cifră de afaceri de 30 de milioane de euro.
Într-o scrisoare de uz intern, adresată salariaţilor, creatorul Christian Lacroix a recunoscut colapsul, însă a ţinut să le mulţumească angajaţilor pentru munca depusă la colecţia de toamnă-iarnă 2009/2010: "Nu ştiu ce va fi de făcut mâine, dacă va fi un mâine, dar să ştiţi că voi face tot ceea ce e posibil pentru a rămâne o casă de modă 200% şi pentru a conserva un savoir-faire fără de care plămânii şi inima casei nu ar exista".
Creatorul de modă, care este retribuit prin societatea pe care o deţine, XCLX, recunoaşte chiar "fără ruşine, că i se datorează 1,2 milioane de euro" şi că desenează, fără a fi remunerat, de luni de zile. Conform PDG Nicolas Topiol, citat într-un comunicat al instituţiei, societatea a lansat, încă de anul trecut, o campanie de atragere a finanţărilor, dar şi acest proces, aflat în fază finală, a fost compromis de criza economică globală.
Casa de modă Christian Lacroix, creată în 1987 sub egida grupului LVMH şi patronată din 2005 de grupul american Falic , specializat în duty-free, a anunţat astfel, oficial, că se află în imposibilitatea de a efectua plăţi, marcată fiind de "criza financiară mondială care afectează într-o manieră semnificativă domeniul de lux".