Raul Florea explică în Gândul de ce nu e loc în şcolile din România pentru Shakespeare: "Ar fi bine ca elevii să nu mai tocească sute de pagini de comentarii ale operelor lui Slavici, Sadoveanu sau Eminescu şi să încerce, măcar la nivel de bază, să-i descopere pe Shakespeare, Dostoievski, Umberto Eco sau Borges? Mai mult, să dea examene pe baza cunoştinţelor dobândite din parcurgerea literaturii universale? Ar fi un câştig pentru generaţiile următoare ca, în loc să parcurgă ecuaţii complicate, să înveţe sau, mai bine zis, să înţeleagă scopul cunoştinţelor elementare de fizică sau matematică?".
Călin Hera se întreabă: "Cui îi e frică de Negoiţă?" în Evenimentul zilei: "Lista cabinetului Negoiţă arată atât de previzibil şi e atât de de picat, încât pare mai degrabă o provocare. Singura mirare, dacă mai e ceva de mirare în România, e cum de au acceptat politiceni serioşi (sunt câţiva acolo!) să-şi treacă numele pe o glumă proastă".
În Adevărul, Laurenţiu Ciocăzanu semnează editorialul intitulat "Stop-cablu": "Avalanşa de mesaje la articolul de ieri cu titlul „Bătaia de joc a cabliştilor“ te poate lăsa mut şi fără semnal. Chiar discutam cu colegii din redacţie: pe cuvânt că merită să facem pachet plângerile oamenilor şi să le trimitem cu confirmare de primire pe adresa companiilor de cablu. Ei, şi? Degeaba, vor spune scepticii! Vă vor răspunde politicos că le-au primit după care vor remedia chestiunile sesizate la Sfântu’ Aşteaptă! Nu bag mâna-n foc. Trăim în ţara haosului şi a bunului plac, prin urmare nu m-ar mira o astfel de aroganţă".
"Fantoma lui Negoiţă" se intitulează editorialul semnat de Cornel Nistorescu în Cotidianul: "Fantoma pomenită în titlu nu-i decât guvernul schiţat de primarul sectorului 3. În nici un fel nu m-aş fi putut referi la fantoma persoanei în cauză. Liviu Negoiţă pare un ins mult prea pedestru, chiar “nefantomabil”! Pare un om care n-are mister, metafizică şi spaime".