Emil Boc a precizat că această ordonanţă poate fi respinsă de Legislativ pentru a "readuce lucrurile la normalitate".
"Tăriceanu nu este de acord cu îngheţarea salariilor demnitarilor, crezând că astfel îi sprijină în continuare pe cei care au facilitat afacerea Sterling Resources, pe cei cu care a pus la cale această măsură prin care un contract de explorare şi împartajare a profitului a fost transformat într-un acord petrolier şi concesiune. Vestea bună e că ordonanţa în baza căreia a făcut această diminuare practic a patrimoniului statului român este încă la Parlament şi avem şansa să o respingem şi să readucem lucrurile la normalitate, pentru ca tot ce înseamnă bogăţie naturală în această ţară să fie utilizată în concordanţă cu interesul naţional şi nu cu interesul de grup al vechiului guvern".
Premierul şi-a exprimat convingerea că deputaţii vor aborda cu maximă responsabilitate în Parlament această ordonanţă. "A fost o acţiune premeditată a Guvernului Tăriceanu din 2007, şi-a pregătit mişcarea din 2008 pe final de mandat pentru a acorda acel contract care prejudiciază interesele României, iar noi avem datoria să curmăm acest abuz", a mai spus Boc.
Preşedintele Comisiei de industrii, Iulian Iancu a declarat pe 6 februarie la Realitatea TV ca pe 4 octombrie 2007, Guvernul Tariceanu a adoptat o Ordonanta de Urgenţă, nr 101/2007, care modifică Legea Petrolului 238/2004 permiţând transformarea unui contract de explorare în contract de concesiune.