Potrivit regulamentului BNR numărul 9/2008 privind cunoaşterea clientelei, toate băncile trebuie să obţină de la clienţii lor persoane fizice detalii privind datele de identificare, datele de contact şi adresa, naţionalitatea, ocupaţia şi, după caz, numele angajatorului ori natura activităţii proprii, funcţia publică importantă deţinută, dacă este cazul, precum şi numele beneficiarului real.
De asemenea, persoanele juridice trebuie să vină la bancă pentru completarea datelor precum denumirea, forma juridică, sediul social şi, dacă este cazul, sediul unde se situează centrul de conducere şi de gestiune a activităţii statutare, numărul de telefon, fax, adresa de poşta electronică, după caz, tipul şi natura activităţii desfăşurate.
Totodată, persoanele juridice mai trebuie să dea detalii despre identitatea persoanelor care, potrivit actelor constitutive şi/sau hotărârii organelor statutare, sunt investite cu competenţa de a conduce şi reprezintă entitatea, precum şi puterile acestora de angajare a entităţii, numele beneficiarului real sau, în situaţia prevăzută la art. 22 alin. (2) lit. b) pct. 2 din Legea nr. 656/2002, cu modificările şi completarile ulterioare, informaţii despre grupul de persoane care constituie beneficiarul real, identitatea persoanei care acţionează în numele clientului, precum şi informaţii pentru a se stabili că aceasta este autorizată/imputernicită în acest sens.
Banca precizează că aducerea la zi şi completarea datelor personale ale clienţilor este o măsura impusă de lege şi toţi cei are au o relaţie cu o bancă din România - indiferent de produsul ori serviciul bancar utilizat - au obligaţia să se conformeze.
Regulamentul nr. 9/2008 al BNR se aplică instituţiilor de credit, persoane juridice române, şi instituţiilor financiare nebancare, persoane juridice române, înscrise în Registrul special ţinut de Banca Naţională a României, şi reglementează standardele minime pentru elaborarea de către acestea a normelor de cunoaştere a clientelei ca parte esenţiala a administrării riscului de spălare a banilor şi de finanţare a terorismului şi aspecte legate de implementarea acestora.
BCR, membră a grupului Erste, gestionează active de peste 17 miliarde euro şi are în prezent 652 de unităţi retail (pentru populaţie şi microîntreprinderi), precum şi 50 de centre de afaceri pentru IMM-uri şi companii mari.