"Vă iubesc în mod egal pe toţi cei care aveţi buletin românesc în buzunar", le-a spus preşedintele târgumureşenilor, de pe scena din Cetate, unde a avut loc spectacolul, lasând să se înţeleagă că în această categorie intră şi cetăţenii de etnie maghiară.
Preşedintele a mai spus că apreciază faptul că de la Târgu Mures a plecat cea mai eficientă instituţie din domeniul sanitar, SMURD. "De aici a plecat această iniţiativă, de aici unde oamenii se gândesc şi la ei şi la cei din jur", a spus Băsescu.
La intrarea în Cetate, preşedintele şi soţia sa au fost întâmpinaţi cu o scenetă reprezentând arderea unei vrăjitoare pe rug, interpretată de actori ai teatrului "Scena". Şeful statului a asitat la tot ritualul cu stegarii, vrăjitoare, bătăi cu săbii. Înainte de a intra în cetate, preşedintele a fost nevoit, potrivit ritualului, să bea un pahar de palincă, până la fund, după care să spargă paharul de pământ. Preşedintele a fost foarte bine dispus, a făcut câteva băi de mulţime, a mâncat gulyaş şi chiurtoş colac, dar a refuzat un pahar de ţuică, pe motiv că presa va interpreta greşit dacă bea. El a mărturisit că va bea paharul după ce presa nu mai este de faţă.
În prima locaţie vizitată, la Platoul Corneşti, preşedintele a fost pupat de câteva pirande în costume tradiţionale, împodobite cu aur, care i-au urat să aibă mulţi bani şi noroc în viaţă şi i-au garantat că, dacă e "pupat de ţigănci, nu-l va atinge focul". Femeile i-au mulţumit preşedintelui că le-a dat ''aurul strămoşilor înapoi''.
Pe platoul Corneşti, a avut loc un concurs internaţional de gătit, "Poftă bună", unde şeful statului a fost rugat să înmâneze premiul câştigătorului, un restaurant din Târgu Mureş.
După vizita de vineri la Miercurea Ciuc, cu ocazia Zilei Drapelului, aceasta a fost a doua vizită a preşedintelui în Ardeal în numai o săptămână.